Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Οι «ράτσες» των συναδέλφων στο γραφείο .....




Αν έχεις δουλέψει έστω και σε μια δουλειά λίγο πολύ θα αναγνωρίσεις κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες συναδέλφων. Μάθε γιατί δεν πρέπει να αναλάβεις το επόμενο project με κανέναν τους και αν είσαι το αφεντικό απλά διάβασε και διασκέδασε τρώγοντας άλλο ένα από τα κρακεράκι σου.
1. Ο κουτσομπόλης
Μείνε μακριά από τον ή την συνάδερφο που ξέρει τα πάντα για όλους. Θέλει με αγωνία να μοιραστεί καυτές λεπτομέρειες που αφορούν τρίτους. Περιφέρεται με τον καφέ στο χέρι και μιλάει συνωμοτικά. Ο κίνδυνος να υπάρχει το όνομα σου σε μια ιστορία της φαντασίας του απομακρύνεται μόνο αν δεν υπάρχεις γενικά στον κύκλο του. Δεν θες να αναλάβεις project μαζί του γιατί την επόμενη μέρα θα ξέρει όλο το γραφείο πως έλειψες μια μέρα από το γραφείο επειδή έπαθες σπαστική κολίτιδα από το άγχος και όλες τις λεπτομέρειες συν κάποιες επιπλέον που ούτε εσύ τις ήξερες.
2. Ο γκρινιάρης
Ποτέ δεν είναι ευχαριστημένος. Με τίποτα. Ο καφές δεν πέτυχε. Μισεί τις Δευτέρες και τις Τρίτες. Τις Τετάρτες λιγότερο. Η καθαρίστρια δεν κάνει σωστά την δουλειά της. Δεν μπορώ να σου πω γιατί δεν θες να αναλάβεις project μαζι του. Ξέρεις.
3. Το θύμα
Δεν λέει ποτέ όχι, δεν παίρνει αναρρωτική με 40 πυρετό για να μην «κρεμάσει» τους συναδέρφους. Δεν έχω αποφασίσει αν περπατάει σκυφτά για να μην ενοχλεί ή γιατί είναι φορτωμένος με ενοχές που υπάρχει σ αυτόν τον κόσμο. Οι καπάτσοι του γραφείου του φορτώνουν όλη τη λάντζα και έτσι η ζωή συνεχίζεται. Δεν θες να αναλάβεις project μαζί του μόνο και μόνο επειδή στεναχωριέσαι για εκείνον. Ε;
4. Ο αργόσχολος ή και ψείρας
Πριν στείλει ένα email το ελέγχει τρεις φορές. Πριν φύγει από το φωτοτυπικό μετράει τρεις φορές τα αντίτυπα για να τα αντιστοιχήσει. Θέλει ακριβείς οδηγίες από τους ανώτερους του και προσωπικά υποψιάζομαι πως κάθε φορά που πάει στην τουαλέτα ρίχνει και έναν μίνι υπνάκο. Δεν θες να αναλάβεις project μαζί του ακόμα και αν αυτό είναι να μπεις μαζί του στο ασανσέρ μέχρι το ισόγειο.
5. Ο εραστής
Όλα τα κορίτσια του γραφείου είναι εν δυνάμει ραντεβού του. Εκτός από τις κόρες του αφεντικού, εκεί είναι σοβαρός. Ο μεγαλύτερος στόχος του είναι οι καινούργιες. Αυτές οι ανυποψίαστες. Μοιάζει με καρχαρίας που γυρίζει γύρω από το θύμα του έτσι εξυπηρετικότατος όπως είναι. Οι σοβαρές δεν του δίνουν καμία σημασία, οι πιο ανέτοιμες που την πάτησαν θέλουν να ξεχαστεί ότι κάποτε βγήκαν μαζί του. Δεν θες να αναλάβεις project μαζί του εκτός αν θέλεις να «πάρεις» την δουλειά σπίτι.
6. Ο απασχολημένος
Δεν ακούει ποτέ τις ιδέες των άλλων γιατί δεν προλαβαίνει. Δεν έρχεται ποτέ μαζί σας για ποτά τις Παρασκευές. Δεν τον έχεις δει ποτέ να τρώει. Φήμες του κουτσομπόλη λένε πως τρέφεται αποκλειστικά με μπεργκερς και τηγανητές πατάτες που παραγγέλνει κατά τις 9 το βράδυ στο γραφείο.Δεν θες να αναλάβεις project μαζί του γιατί θες απλά κάποιον να συνεργαστείς.
7. Ο φευγάτος
Αυτοί οι συνάδερφοι μονίμως είναι με το ένα πόδι στην πόρτα. Κάθε μέρα μπαίνουν στο skywalker και κάνουν έρευνα στην αγορά εργασίας. Σταθερά αναζητούν την επόμενη δουλειά τους. Κάνουν interviews, έχουν ενημερωμένους όλους τους φίλους και γνωστούς να έχουν το νου τους για καμιά δουλειά και δεν κάνουν φόκους σε τίποτα. Δεν θες να αναλάβεις project μαζί του γιατί θα σε εκθέσει με την πρώτη ευκαιρία αφού η μόνη του φιλοδοξία είναι η υπογραφή της επόμενης σύμβασης του.
8. Ο αγχώδης
Σε μια προηγούμενη δουλειά είχαμε την Κατερίνα. Η Κατερίνα –κατά τα άλλα συμπαθέστατη- είχε τόσο άγχος που για το ρεπορτάζ της Δευτέρας ετοίμαζε τα μικρόφωνα από την Πέμπτη. Και αυτό το άγχος το μετέδιδε. Το χάριζε απλόχερα προς πάσα κατεύθυνση. Άγχος που δεν θα φανεί χρήσιμο πουθενά στην ρουτίνα του 8ώρου. Καθόλου δημιουργικό και αμετάβλητο. Ούτε μια ανάσα δροσιάς.Δεν θες να αναλάβεις project μαζί του γιατί όταν μια κρίση πλησιάζει εκείνος τρέχει κλαίγοντας στην τουαλέτα. Άχρηστο.
9. The Bully boy
Το είχε από μικρός. Και στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο και στον στρατό. Ενοχλεί. Είναι το ήπιο ρήμα που του ταιριάζει. Παραβιάζει όρια, μειώνει προσωπικότητες και νομίζει πως είναι ηγετικός. Αν πέσει στην αντίληψή σου να πιέζει συνάδερφο, υποστήριξε τον συνάφελφο και με την πρώτη ευκαιρία βάλε τον στην θέση του ακόμα και αν είναι ο διευθυντής σας. Αν περνάει τα δικά σου όρια θυμήσου πως είναι απλά ένας γελοίος τύπος και συνέχισε την ζωή σου πιο ευτυχισμένος από ποτέ. Θες να συνεργαστείς μαζί του για να έχεις την ευκαιρία να μαλώσεις μαζί του και να του περάσεις κολάρο τον πίνακα ανακοινώσεων. Άνθρωπος είσαι, λύγισες.
Και μένει μια, η δέκατη θέση για τον συνεργάσιμο, ήρεμο, ειρηνικό συνάδερφο που ξέρει να αναλαμβάνει ευθύνες και λάθη, αυτός που θέλει να γίνεται όλο και καλύτερος. Εύχομαι να είσαι εσύ αυτός!


Πηγή savoirville.gr



defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com