Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Tea parties!!!έρχονται και στην Ελλάδα....





Η Ελλάδα στο κέντρο της προσοχής και με πράξεις.

Μετά από την δηλωμένη προσοχή και βοήθεια από ΗΠΑ και την συμμαχία με το Ισραήλ, αρκετοί έχουν προσέξει διάφορα "tea parties" μεταξύ τοπικών πολιτικών προσώπων και προσώπων εξωτερικού κάποια επιφάνειας. Από όσο φαίνεται αυτό έχει προκύψει με την ουσιαστική εκκίνηση των πωλήσεων δημοσίων εταιριών κοινής ωφέλειας και εθνικής σημασίας.

Επιλεκτικά απλά να αναφέρουμε τις συναντήσεις μεταξύ Άσμουνσεν με Αγγλοσαξωνικών ενδιαφερόντων λόμπι αυτές τις μέρες... συναντήσεις με τον τέως Γλύξμπουργκ, Αμπράμοβιτς και λοιπούς τοπικούς επιφανείς παράγοντες με Ρωσικό χρώμα..και άλλες ακόμα που γίνονται σε διάφορες περιοχές προαστίων της Αττικής (κυρίως , αλλά οχι μόνο).

Θέματα συζητήσεων είναι πολλά, αλλά εκείνο που δείχνει να ενδιαφέρει ιδιαίτερα κάποιες συναντήσεις , είναι η πιθανότητα αγορά των πολεμικών βιομηχανιών της Ελλάδος με προοπτική να γίνουν κέντρα παρασκευής και εξαγωγών σαν θυγατρικές "μεγαλύτερων" οργανισμών. Δεν είναι κρυφό πως τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ε.Ε. έχουν μια εσωτερική διαμάχη στο θέμα , όπου έχουν ήδη διαμορφωθεί κάποιες καταστάσεις με την εύνοια τοπικών αρχόντων.

(ΠΗΓΗ: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63864843 )

(ΠΗΓΗ: http://www.onalert.gr/stories/amerikanoi-theloun-apo-ellada-pyromaxika-180-ekatommyrion-alla-den-tous-apantame )

Από εκεί και πέρα, υπάρχει επίσης το θέμα των ναυπηγείων που ναι μεν δεν είναι στην δημοσιότητα, αλλά πολλοί ξένοι "παίκτες" έχουν δει με καλό μάτι την χρήση τους τόσο για επισκευαστικά θέματα στόλων πολεμικών στην περιοχή όσο και την δυνατότητα αναδημιουργίας τους , με πολύ πιο ευνοϊκούς όμως όρους σε εργασιολογικά και φορολογικά.

Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ενδιαφέρει τόσο γεωστρατηγικά όσο και γεωπολιτικά.. οι "συναντήσεις αφεψήματος" είναι καθαρά δείγματα ενδιαφέροντος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com