Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

O Αρχηγός της ΜΙΤ αποκαλύπτει ότι 2 Φορτία με αέριο Σαρίν ‘κατευθύνθηκαν‘ σε Γεωργία, και Βουλγαρία μέσω Τουρκίας...







0 επικεφαλής της τουρκικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (ΜΙΤ) Hakan Fidan αποκάλυψε ότι δύο φορτία του δηλητηριώδους αερίου Sarin που είχε εισαχθεί λαθραία από τη Λιβύη στη χώρα του, συνέχισε την πορεία του προς τη Γεωργία και τη Βουλγαρία. 

» Ο Fidan έκανε την αποκάλυψη κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ανωτάτου συμβουλίου ασφάλειας στην οποία συμμετείχε και ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 9 Ιουλίου,» αποκάλυψε υψηλόβαθμο μέλος των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας στο FNA υπό τον όρο της ανωνυμίας. 
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Ερντογάν ζήτησε απο τον Fidan την άμεση παρακολούθηση σχετικά με την υπόθεση των φορτίων αερίου Σαρίν που μεταφέρθηκαν από τη Λιβύη προς την Τουρκία .»
«Αλλά, ο Fidan, δήλωσε ότι και τα δύο φορτία του αερίου σαρίν έχουν ήδη μεταφερθεί στη Γεωργία και τη Βουλγαρία μέσω Τουρκίας φέρνοντας τον Ερντογάν σε πλήρη σύγχυση,» πρόσθεσε η πηγή. 
«Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός ζήτησε από Fidan να συλλέξει όλες τις σχετικές πληροφορίες που πρέπει να δοθούν στη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση», συνέχισε ο ίδιος αξιωματούχος. .
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Τούρκος πρωθυπουργός έχει προειδοποιήσει την ΜΙΤ και τις πάμπολες υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας του κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ότι οποιαδήποτε χρήση αυτών των χημικών ουσιών θα επιφέρει τραγικά αποτελέσματα στην Τουρκία από ό,τι προκαλούν άλλες χώρες. 
Στις 30 Μαΐου, τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας είχαν κατασχέσει δύο κιλά σαρίν εκτός από βλήματα πυροβολικού που ευρέθηκαν μετά απο επιδρομές στα σπίτια 12 μελών της Αλ-Κάιντα που συνδέονται με το μέτωπο της Al-Nusra . Οι επιδρομές των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας σημειώθηκαν στα Άδανα, μια πόλη που βρίσκεται 93 μίλια (150 χλμ.) από τα σύνορα της Συρίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η ομάδα σχεδίαζε επίθεση στην πόλη των Αδάνων . 
Οι συλλήψεις έλαβαν χώρα λίγες μόλις εβδομάδες μετά τον θάνατο 52 και των τραυματισμό εκατοντάδων κατά τη διάρκεια βομβιστικής επίθεσης σε αυτοκίνητο στο Reyhanli στις 11 Μαΐου. 
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα στις 31 Μαΐου προέτρεψε την Άγκυρα να διερευνήσει τις συλλήψεις και να τις αποκαλύψει τις λεπτομέρειες.
Το αέριο Sarin έχει ταξινομηθεί ως όπλο μαζικής καταστροφής από το ψήφισμα των Ηνωμένων Εθνών 687. Κατά την παροχή πληροφοριών στην ελβετική τηλεόραση στις 5 Μαΐου, η Carla Del Ponte δήλωσε ότι σε έκθεση του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα στη Συρία, πιστοποιήθηκε ότι έχει χρησιμοποιηθεί ειδικά το αέριο αυτό .

http://english.farsnews.com/newstext.aspx?nn=13920527000404
Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com