Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!Αναγνώρισε το εικονικό νόμισμα bitcoin η Γερμανία...





Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας αναγνώρισε το εικονικό νόμισμα bitcoin ως λογιστική μονάδα γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να πλέον να χρησιμοποιηθεί για συναλλαγές και να φορολογηθεί.
Όπως μεταδίδει το CNBC, το υπουργείο Οικονομικών στην ανακοίνωσή του αναφέρει πως τα bitcoins δεν κατηγοριοποιούνται ως ηλεκτρονικό χρήμα ή ξένο νόμισμα, αλλά ως ένα οικονομικό εργαλείο στο πλαίσιο των τραπεζικών κανονισμών.
«Πρέπει να έχουμε ανταγωνισμό στην παραγωγή χρήματος. Είμαι εδώ και καιρό υπέρμαχος του σχήματος του Friedrich August von Hayek για την αποεθνικοποίηση του χρήματος. Τα bitcoins είναι το πρώτο βήμα προς σ΄αυτήν την κατεύθυνση,» αναφέρει το μέλος της κοινοβουλευτικής επιτροπής οικονομικών, Frank Schaeffler.
Το bitcoin είναι ένα εικονικό νόμισμα που επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάζουν μέσω του διαδικτύου credits για αγαθά και υπηρεσίες και μπορούν να δημιουργηθούν μέσω υπολογιστή με μία διαδικασία που ονομάζεται «mining».
Η αξία ενός bitcoin ανέρχεται σήμερα λίγο πάνω από 119 δολάρια.

likavitos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com