Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Πού είναι η δικαιοσύνη και η ίση κατανομή των βαρών, κύριε πρωθυπουργέ;



Κύριε Διευθυντά,

Διαβάσαμε στην έγκριτη εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» της Κυριακής 7.7.2013 ότι ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς από του βήματος του 9ου Συνεδρίου της ΝΔ συγκεκριμένα ανέφερε: «Οι αστυνομικοί μας και οι στρατιωτικοί δεν είναι "παιδιά ενός κατώτερου θεού". Τους αξίζει περισσότερος σεβασμός και πολύ καλύτερη μεταχείριση».

Στο ίδιο μήκος κύματος, στο ίδιο συνέδριο, κινήθηκε και... ο τομεάρχης του κόμματος κ. Στέφανος Γκίκας, ο οποίος τόνισε ότι «η πατρίδα, η ελληνική κυβέρνηση, οφείλει να αποδώσει στους στρατιωτικούς, εν ενεργεία και εν αποστρατεία τα οφειλόμενα και να διορθώσει τις αδικίες. Και πρέπει να το πράξει σύντομα...».

Από τις 4 έως τις 27 Μαρτίου 2013 στην αεροπορική βάση Albacete της Ισπανίας αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της 331 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχαν στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση «Tactical Leadership Program» (ΤLΡ), βραβεύτηκαν για τις άριστες επιδόσεις τους μεταξύ του συμμετέχοντος αντίστοιχου αεροπορικού δυναμικού των κρατών Ισπανίας, Ιταλίας, Γαλλίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Πορτογαλίας και Πολωνίας.

Στις 19 Απριλίου 2013, ο πρωθυπουργός κάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου το βραβευθέν προσωπικό της 331 Μοίρας, το οποίο με πάρα πολύ κολακευτικά λόγια συνεχάρη θερμά και τους αποκάλεσε «άξιους εκπροσώπους της άλλης Ελλάδας...».

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «κατανοεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλα τα στελέχη των ΕΔ», λέγοντας πως έχει «πλήρη συναίσθηση της κατάστασης.

Σύντομα θα φανεί το ξέφωτο και η πατρίδα θα αποδώσει στους άνδρες και στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων αυτό που τους αξίζει...».

Κύριε πρωθυπουργέ,

1) Γιατί οι Ένοπλες Δυνάμεις, κατά ιδιαίτερα βάναυσο τρόπο σε σύγκριση με άλλες κοινωνικές τάξεις, να υποστούν τέτοια οικονομική αφαίμαξη και να τύχουν τόσο εξευτελιστικής μεταχείρισης;

2) Γνωρίζετε ότι, μετά την περικοπή κατά 60% των συντάξεων των ανωτάτων βαθμών των ΕΔ, οι απόστρατοι έχουν πάθει τέτοια οικονομική και νοητική «αφυδάτωση», που οδηγούνται σε ομαδική παράκρουση;

Σε ποια άλλη δημοσιοϋπαλληλική τάξη (τελωνειακοί, εφοριακοί, υπάλληλοι Βουλής, υπάλληλοι ΔΕΚΟ, Προεδρικού Μεγάρου κ.ά.) οι περικοπές έφτασαν σε αυτό το φοβερά εξοντωτικό ποσοστό; Φωνάξετε τους αρμοδίους να σας προσκομίσουν τις λίστες για να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι ότι σε όλους αυτούς οι περικοπές κινήθηκαν μεταξύ 25% και 35%. Πού είναι, λοιπόν, η δικαιοσύνη και η ίση κατανομή των βαρών;

3) Γνωρίζετε, κύριε πρωθυπουργέ, ότι, αυτοί οι γενναίοι και ανιδιοτελείς άνδρες της πολεμικής μοίρας που πριν από λίγο συγχαρήκατε και επιβραβεύσατε έχουν σωρεύσει πολλή πίκρα και απογοήτευση, χωρίς να το δείχνουν από υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια;

Η δε καρδιά τους, η ψυχή τους, τόσο μαύρη σαν πίσσα και κατράμι είναι, που δεν μπόρεσαν ούτε τα επαινετικά σας λόγια να την αγγίξουν. Και εάν το γνωρίζετε, τι πράξατε για τη διόρθωση της κραυγαλέας αδικίας προς ανακούφισή τους;

Εσείς οι πολιτικοί, αφ' ης στιγμής η οικονομική κρίση χτύπησε την πόρτα της πατρίδας μας, ποιο παράδειγμα δώσατε με περικοπή των παχυλών αμοιβών σας ή αποποιούμενοι τα προκλητικά προνόμιά σας; Εξ όνυχος τον λέοντα.

4) Με ποιο δικαίωμα υπουργοί - «υπουργίσκοι», κατά τον επίτιμον πρόεδρον του Αρείου Πάγου κ. Β. Κόκκινο-, μανδαρίνοι και παρατρεχάμενοι αυτών, αποκαλούμενοι σύμβουλοι και ειδήμονες, διαμορφώνουν ανεξέλεγκτοι, ελαφρά τη καρδία και κατά παράβαση του συνταγματικού χάρτη της χώρας, που επιτάσσει συμμετοχή στα βάρη αναλόγως της φοροδοτικής ικανότητας των φορολογούμενων πολιτών, την οικονομική τύχη αυτών α λα καρτ, φροντίζοντας και προστατεύοντας από την άλλη τα «δικά μας παιδιά»;

Κάθε φορά που δεν τους βγαίνουν τα νούμερα ή πέφτουν έξω στις προβλέψεις, ρίχνουν και από ένα «χαράτσι» στα μόνιμα υποζύγια -μισθωτούς και συνταξιούχους-, την εύκολη λύση.

Θα χειροκροτούσαμε αν τη δραστηριότητά τους τη διοχέτευαν στους έχοντες και κατέχοντες, όπως λ.χ. σε όλους εκείνους τους καιροσκόπους αετονύχηδες και τυχάρπαστους που μετά τη Μεταπολίτευση βρέθηκαν -Κύριος οίδε τίνι τρόπω- κάτοχοι και νομείς βίλας μετά ιδιωτικής πισίνας σε κάποιο από τα κυκλαδίτικα παρά θίν' αλός «φιλέτα», καπετάνιοι δεκατριάμετρων Fabbio Buzzi - της Ferrari των σκαφάτων. Και ασφαλώς το τρίπτυχο ολοκληρώνεται απαραιτήτως με ένα σαλέ παρά τας «παρειάς» του όρους Παρνασσού, προς επίδειξη των ικανοτήτων τους -τρομάρα τους- στον βασιλιά των χειμερινών σπορ, το σκι!

Ο κάθε νεόπλουτος Καραμήτρος!

Βρείτε μου, κύριε πρωθυπουργέ, έναν στρατηγό, έναν ναύαρχο, έναν πτέραρχο ανήκοντα στην παραπάνω συνομοταξία, παρόμοιας χλιδής και προκλητικότητας, και ο γράφων υπόσχεται να αυτοπυρποληθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Περαίνοντας, κύριε πρωθυπουργέ, και προκειμένου να βρουν απήχηση στους ένστολους οι κατά καιρούς, τόσο από εσάς όσο και από μέλη της κυβερνήσεώς σας, δηλώσεις-υποσχέσεις και επιβραβεύσεις, αποκαταστήσατε άμ' έπος άμ' έργον, όχι πάραυτα, όχι τώρα, όχι σήμερα, αλλά χθες, τις κραυγαλέες εις βάρος των Ενόπλων Δυνάμεων, και ιδιαίτερα των ανωτάτου βαθμού αποστράτων αδικίες, ήτοι εξομοίωση των περικοπών με εκείνες των υπολοίπων συνταξιούχων του Δημοσίου, που κυμαίνονται από 25% έως 35% και όχι 60%, που είναι σήμερα.

Ηλίας Ν. Κατρής
Υποπτέραρχος (ΙΠΤ.) ε.α.


(ΠΑΡΟΝ 18/08/2013 – Σ.Λ.,staratalogia.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com