Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Εγκληματικές ευθύνες Προβόπουλου και των διοικήσεων των συστημικών τραπεζών για τα νέα θαλασσοδάνεια των 80 δις ευρώ...





Βουλιάζουν στην κυριολεξία οι συστημικές τράπεζες, οι οποίες καταγράφουν επισφάλειες 80 δις ευρώ από θαλασσοδάνεια που παρουσιάζουν μάλιστα αυξητική τάση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις πρόσφατα οι συστημικές τράπεζες είχαν διαγράψει οφειλές 100 δις ευρώ.
Την ευθύνη για το ναυάγιο φέρουν στο ακέραιο οι διοικήσεις των τραπεζών που χορηγούσαν δάνεια χωρίς εγγυήσεις ή με προσχηματικές υποθήκες, οι οποίες αποδείχθηκαν φούσκες.
Εγκληματικές είναι οι ευθύνες των ελεγκτικών μηχανισμών και ιδιαίτερα του καθ’ ύλην αρμόδιου διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου.
Οι υπεύθυνοι του γιγαντιαίου σκανδάλου αργά ή γρήγορα θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη για την εγκληματική ολιγωρία που επέδειξαν και η οποία υποκρύπτει υπόγειες συναλλαγές, εξαρτήσεις και διαπλοκή.
Εντύπωση προκαλεί η απουσία πορισμάτων για τις συστημικές τράπεζες απ’ τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κ. Προβόπουλου. Αντιθέτως οι μηχανισμοί της ΤτΕ επέδειξαν ιδιαίτερη σπουδή στη δημοσιοποίηση πορισμάτων που αφορούσαν μικρές τράπεζες, όπως η Proton, η FBB και το ΤΤ, οι διοικήσεις των οποίων έχουν διωχθεί ποινικά για επισφάλειες που δεν υπερβαίνουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ.
Επειδή η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να απονέμεται a la carte οι αρμόδιοι εισαγγελείς θα πρέπει να ξεκινήσουν αμέσως την ανάκριση για τη ληστεία των 80 δις ευρώ από τους συστημικούς τραπεζίτες, τα οποία –όπως πάντα- θα κληθεί να πληρώσει ο έλληνας φορολογούμενος.



likavitos.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com