Κυριακή 18 Αυγούστου 2013

Εννέα χρόνια "μετρά" η γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου....






Τα εννέα της χρόνια συμπλήρωσε αυτές τις ημέρες  η γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου ή όπως επίσημα ονομάζεται, γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης, η οποία υπήρξε επί δεκαετίες το μεγάλο αίτημα της Ηπείρου και της Δυτικής Ελλάδας γενικότερα.
Η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, που κατασκευάστηκε από την Γαλλική εταιρία Vinci κι είναι μία από τις μεγαλύτερες καλωδιωτές του κόσμου, εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο του 2004, παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, από τον τότε Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Γεώργιο Σουφλιά , τέσσερις μήνες νωρίτερα από το αρχικό χρονοδιάγραμμα και βοήθησε σημαντικά στην άρση της γεωγραφικής απομόνωσης της περιοχής μας.
Υπενθυμίζεται ότι το μεγάλο αυτό έργο οραματίστηκε ο Χαρίλαος Τρικούπης το 1880. Γεννημένος στο Μεσολόγγι, πρωτεύουσα του νομού Αιτωλοακαρνανίας (στον οποίο ανήκει και το Αντίρριο), ονειρευόταν την ένωση της περιοχής του με την Αχαΐα, στην Πελοπόννησο.




firmani.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com