Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Ο Ομπάμα ακύρωσε τη συνάντηση με τον Πούτιν στη Μόσχα...



Ο Μπαράκ Ομπάμα ακύρωσε τη συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν που είχε προγραμματιστεί για το φθινόπωρο, έπειτα από την παροχή πολιτικού ασύλου της από την χώρα στον Εντουαρντ Σνόουντεν.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα παραστεί στη σύνοδο της Ομάδας των 20 πιο προηγμένων οικονομιών του πλανήτη, η οποία θα διεξαχθεί στη Ρωσία την ίδια χρονική περίοδο.

Ακόμη είπε πως η απόφαση Ομπάμα να ακυρώσει τη συνάντηση με τον Πούτιν σχετίζεται επίσης με την απογοήτευση των ΗΠΑ με τη Ρωσία όσον αφορά στην πυραυλική άμυνα και στα ανθρώπινα δικαιώματα. 
«Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τη Ρωσία σε θέματα στα οποία βρίσκουμε κοινό έδαφος», είπε και σημείωσε ότι στη θέση της επίσκεψης στη Μόσχα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναμένεται να προσθέσει στο πρόγραμμά του μία στάση στη Σουηδία.

Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει εκφράσει επανειλημμένα την δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η Μόσχα χορήγησε προσωρινά πολιτικό άσυλο στον πρώην συνεργάτη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν, απορρίπτοντας τα αμερικανικά αιτήματα να εκδοθεί ο 30χρονος πληροφορικός προκειμένου να δικαστεί για κατασκοπεία.

Από την πλευρά της η Μόσχα δηλώνει «απογοητευμένη» από την απόφαση του Ομπάμα να μην συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του.




http://www.protothema.gr/world/article/300817/o-obama-akurose-ti-sunadisi-me-ton-poutin-logo-snoouden/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com