Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2013

Βάσεις 2013: Πώς διαμορφώνονται σε 40 περιζήτητες σχολές (ΠΙΝΑΚΕΣ)...

Βουτιά στις βάσεις εισαγωγής δεκάδων τμημάτων υψηλής και μεσαίας ζήτησης, ακόμα και αυτών σε μεγάλα αστικά κέντρα, και άνοδο των βάσεων σε σχεδόν όλα τα στρατιωτικά, εξαιτίας της μεγάλης μείωσης των θέσεων, δείχνουν οι τελευταίες εκτιμήσεις.
Οι υποψήφιοι που στοχεύουν σε υψηλόβαθμα τμήματα θα πρέπει να αναμένουν πτώση των βάσεων που μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 700 μόρια.
Αντίστοιχη θα είναι η πτώση και σε σχολές μεσαίας ζήτησης και βαθμολογιών μεταξύ 13.000 έως 15.000 μορίων, αφού εκεί θα οδηγηθούν αρκετοί υποψήφιοι που δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν στη σχολή της αρεσκείας τους.
Πτώση των βάσεων, η οποία όμως θα είναι μικρότερης έντασης, αναμένεται και για τις περιζήτητες - υψηλόβαθμες σχολές των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων που υπόσχονται ταχύτερη επαγγελματική αποκατάσταση.
Συγκεκριμένα, καθοδικά κινούνται τμήματα Φυσικοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διατροφής και Διαιτολογίας. Η πτώση στα τμήματα αυτά δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 350 με 400 μόρια.
Από την άλλη πλευρά ανεβαίνει ο πήχης για όλες σχεδόν τις Στρατιωτικές Σχολές, καθώς το υπουργείο Άμυνας στη συμπληρωματική προκήρυξη που εξέδωσε ανακοίνωση μείωση των θέσεων εισακτέων κατά 30%.
Συγκεκριμένα, από τις 1.170 θέσεις που είχαν διατεθεί πέρυσι σε όλες τις Στρατιωτικές Σχολές, φέτος ο αριθμός μειώνεται στις 819.
Η στροφή, τέλος, των υποψηφίων προς τα τμήματα τεχνολογικών ιδρυμάτων που προσφέρουν προοπτικές στην αγορά εργασίας συνεχίζεται και φέτος, με το υπουργείο Παιδείας να έχει αυξήσει τις θέσεις σε ορισμένα από αυτά τα τμήματα.


newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr