Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

ΣΤΑ 658(!!!) ευρώ μέσος όρος εισοδημάτων από κύριες – επικουρικές συντάξεις.





Οσο και αν η κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αρέσκεται να «μαντάρει» το ξεφτισμένο «success story» Σαμαρά με κάθε λογής επικοινωνιακά «μπαλώματα», η τραγική πραγματικότητα την οποία βιώνουν οι περισσότεροι Ελληνες πολίτες, κάθε ηλικίας, δεν αποκρύπτεται ούτε από τα επίσημα, και πολλές φορές «στρογγυλοποιημένα», στοιχεία.
Είναι ενδεικτικό ότι το μέσο μηνιαίο εισόδημα των «απόμαχων της εργασίας» από συντάξεις (κύριες και επικουρικές), σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, έχει μειωθεί στα 658,47 ευρώ, μικτά (!) προ φόρων και λοιπών κρατήσεων… Και όπως όλα δείχνουν, ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης, ήδη έχει ανοίξει επίσημα το θέμα μιας ακόμη ασφαλιστικής μεταρρύθμισης μέχρι το τέλος του χρόνου, η οποία θα οδηγήσει το σύνολο του μέσου εισοδήματος από κύριες και επικουρικές συντάξεις κάτω από τα 500 ευρώ το μήνα, με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις πολιτικών και συνδικαλιστικών στελεχών της Αντιπολίτευσης.
Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχείων πληρωμών του Αυγούστου, ο μέσος όρος εισοδήματος από κύριες και επικουρικές συντάξεις γήρατος έχει μειωθεί στα 921,19 ευρώ μικτά, προ φόρων και λοιπών κρατήσεων. Στα 679,4 ευρώ έχει συρρικνωθεί το αντίστοιχο μέσο μηνιαίο εισόδημα για τους δικαιούχους συντάξεων χηρείας και στα 610,12 ευρώ για τους δικαιούχους με προβλήματα αναπηρίας. Στα 361,96 ευρώ το μήνα, μικτά, ανέρχεται η σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ και στα 719,69 ευρώ το μήνα, μικτά, είναι το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις οι οποίες προέρχονται από άλλους λόγους.
Ο αρμόδιος υπουργός αναφέρει ό,τι τον συμφέρει!
Με βάση τα στοιχεία αυτά, λοιπόν, το μέσο μηνιαίο εισόδημα από κύριες και επικουρικές συντάξεις, μετά από τις διαδοχικές περικοπές των τελευταίων 3 ετών σε εφαρμογή των δρεπανηφόρων μνημονιακών μέτρων, είναι 658,47 ευρώ.
Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, χθες, παρουσιάζοντας τα στοιχεία για τις συντάξεις του Αυγούστου, ανέφερε ότι το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις είναι 921 ευρώ. Ομως, ο κ. Βρούτσης απέκρυψε ότι αναφερόταν στο μέσο όρο του εισοδήματος για τους δικαιούχους συντάξεων γήρατος.
Παρέλειψε ο υπουργός, για χάρη του… «success story», να αναφερθεί στο σύνολο του μέσου όρου των συντάξεων αφήνοντας… εκτός των υπολογισμού του (για να μην φανεί ο πραγματικός μέσος όρος) περίπου 430.000 συνταξιούχους, επιπλέον, οι οποίοι παίρνουν συντάξεις χηρείας, αναπηρίας, κ.λπ., και οι οποίοι προσπαθούν να ζήσουν με ποσά που, πλέον, κυμαίνονται από 719 -στην καλύτερη- μέχρι και 316 ευρώ, ή και ακόμη λιγότερα, το μήνα, μικτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com