Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

Τίτλοι τέλους για το ΔΝΤ στην Ουγγαρία...





"Στις 6 Αυγούστου η κεντρική τράπεζα της Ουγγαρίας (MNB) κατέβαλε στο σύνολό του το υπόλοιπο ανεξόφλητο ποσό μετά την χορήγηση ενός δανείου από το ΔΝΤ τον Ιούνιο του 2009. Ως εκ τούτου, δεν απομένει άλλο χρέος προς το Ταμείο”. Με αυτήν την ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, η κεντρική τράπεζα της Ουγγαρίας αναγγέλλει την αποπληρωμή του συνόλου του χρέους της χώρας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
 
Η Βουδαπέστη έλαβε ένα δάνειο ύψους περίπου 1,45 δισ. ευρώ το 2009, σε μια δεύτερη δόση που καταβλήθηκε στο πλαίσιο μιας βοήθειας 11,7 δισ. ευρώ που χορηγήθηκε από το ΔΝΤ στην Ουγγαρία το 2008, εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης που αντιμετώπιζε, για να αποφευχθεί η χρεοκοπία στην χώρα.
 
Τον Ιούλιο, ο διοικητής της MNB, Γκιόργκι Μάτολτσι, είχε γνωστοποιήσει στο ΔΝΤ ότι μπορεί να κλείσει το γραφείο εκπροσώπησής του στην Βουδαπέστη, καθώς τα τελευταία ποσά που οφείλονταν στο Ταμείο θα καταβάλλονταν πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους και ως εκ τούτου πριν από την λήξη της προθεσμίας αποπληρωμής τους, η οποία αρχικά προβλεπόταν για τις 31 Μαρτίου του 2014.
 
Πάντως, τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν την πρόωρη εξόφληση του δανείου, χαρακτηρίζοντάς την ένα "ακριβό εργαλείο προπαγάνδας" πριν από τις εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν το 2014.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com