Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΠΡΟΣΟΧΗ...Έρχονται κατασχέσεις για ασφαλιστικές οφειλές άνω των 5.000 ευρώ!!!



-Προθεσμία 20 ημερών έδωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ. Σπυρόπουλος -Μέχρι 12 δόσεις για ληξιπρόθεσμα χρέη
Με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς θα βρεθούν αντιμέτωποι όσοι οφειλέτες δεν τακτοποιήσουν τα χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία.


Η μεταφορά των οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ - ΕΤΑΜ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ) στο ενιαίο -και πρόσφατα θεσπισμένο- Κέντρο Είσπραξης ΚΕΑΟ ενδέχεται να οδηγήσει ακόμη και σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις ακινήτων!
«Όσοι έχουν οφειλές και δεν μπουν στη ρύθμιση μέσα σε 20 ημέρες αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο της κατάσχεσης και πλειστηριασμού», τόνισε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.
«Όταν ένας ασφαλισμένος χρωστά ποσά από το 2012 και τα προηγούμενα έτη, μπορεί να κάνει διακανονισμό εξόφλησης του χρέους προς το ασφαλιστικό ταμείο μέχρι και σε 12 δόσεις με τη νέα ρύθμιση, αλλά λαμβάνει την υποχρέωση να καταβάλει εφάπαξ, σε μία δόση, τα χρέη και τις οφειλές για το τρέχον έτος, δηλαδή για το 2013», διευκρίνισε μιλώντας στο Mega.
Ο διοικητής του ΙΚΑ προανήγγειλε ενοποίηση διαδικασιών διακανονισμού για ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΟΑΕΕ και εν συνεχεία και για τα υπόλοιπα ασφαλιστικά ταμεία και προέβλεψε ότι η διαδικασία έναρξης διακανονισμού για όλους τους οφειλέτες θα έχει εκκινήσει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.


newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com