Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Πιάνει δουλειά ο Αδωνις – Εξι νοσοκομεία κλείνουν τον Αύγουστο – Ποια είναι αυτά...



Εκτός από τις επισκέψεις σε νοσοκομεία με διμοιρίες ΜΑΤ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης… ειδικεύεται και στο κλείσιμο νοσηλευτικών μονάδων. Είναι έτοιμος λοιπόν, να πιάσει δουλειά και σε αυτόν τον τομέα, βάζοντας «λουκέτο» στα πρώτα 6 νοσοκομεία μέσα στον Αύγουστο!


Το κλείσιμο θα γίνει στο  πλαίσιο  του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας για  κατάργηση – συγχώνευση νοσοκομείων, φυσικά κατόπιν οδηγιών της Τροϊκας, που η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά. 
Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής», η αρχή γίνεται με 6  μονάδες της Αττικής, οι οποίες είτε θα καταργηθούν, είτε θα αλλάξουν χαρακτήρα είτε θα συγχωνευθούν με άλλες. Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλο μέρος του προσωπικού θα τεθεί σε κινητικότητα, Περισσότεροι από 1.300 υπάλληλοι ετοιμάζονται να μετακινηθούν.
Τα πρώτα νοσοκομεία που θα κλείσουν είναι τα εξής:
- Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών).
- Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο (Η Αγία Ελένη).
- Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων.
- Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Πολυκλινική).
- Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας.
- Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Αμαλία Φλέμιγκ).
Σε τι θα μετατραπούν
Σύμφωνα με το δημοσίευμα,  στο Λοιμωδών θα παραμείνουν οι 90 από τους 395 εργαζομένους και θα μετατραπεί σε μεγάλο ιατρείο του ΕΟΠΥΥ. Το Σπηλιοπούλειο θα μετατραπεί σε Παθολογικό Ξενώνα ανακουφιστικής φροντίδας. Το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων θα καταργηθεί. Το ίδιο προβλέπεται και για το Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος.
Για το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών προβλέπεται η μετατροπή του σε ιατρεία μίας στάσης, που θα εξυπηρετούν πολίτες για έκδοση πιστοποιητικών υγιεινής φύσεως. Τέλος, το Αμαλία Φλέμινγκ θα συγχωνευτεί με το «Σισμανόγλειο» και το Παίδων Πεντέλης.

nez.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com