Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ο Βενιζέλος «πριονίζει» τον Αβραμόπουλο...



Τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις των μελών της κυβέρνησης έφερε ο αντιπρόεδρός της και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με την υπόγεια επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Η αιτία του ψυχρού κλίματος που έχει δημιουργηθεί πλέον μεταξύ τους είναι... η απόσυρση της τροπολογίας από το πολυνομοσχέδιο που προέβλεπε τη χρήση του πρωθυπουργικού αεροπλάνου από τον υπουργό Άμυνας. Όπως εξηγούν κύκλοι προσκείμενοι στον κ. Αβραμόπουλο, την τροπολογία δεν τη σύνταξε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου, μετά τα πολλά αιτήματα των άλλων υπουργών που ήθελαν να κάνουν χρήση του επίμαχου αεροσκάφους. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, ο κ. Αβραμόπουλος δεν έχει ανάγκη τέτοιας τροπολογίας για να κάνει χρήση του αεροσκάφους, αφού υπάγεται στη δικαιοδοσία του υπουργείου του. Ωστόσο, το θέμα, όπως φάνηκε στη συνέχεια, το «σήκωσε» το ΠΑΣΟΚ.

Ειδικότερα ο εκπρόσωπός του, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, άρχισε να θίγει σε δημοσιογράφους την επίμαχη τροπολογία, χτυπώντας «κάτω από τη ζώνη» τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος δεν είχε καμία σχέση με το θέμα, αλλά ούτε και τον ενδιέφερε. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν «πράσινοι» βουλευτές, αλλά και κύκλοι προσκείμενοι στο ΠΑΣΟΚ να αρχίσουν να βάλλουν κατά του Δ. Αβραμόπουλου. Από την πρώτη στιγμή, βέβαια, στελέχη της Ν.Δ. αντέδρασαν, θυμίζοντας σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα πάψει ποτέ να λειτουργεί με υπόγειες διαδρομές και βυζαντινολογίες, με στόχο να βλάψει την εικόνα πολιτικών του αντιπάλων. Μάλιστα, τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν ότι σιγά-σιγά θα αρχίσει να φαίνεται το πραγματικό πρόσωπο του κόμματος της Ιπποκράτους, το οποίο με τις πράξεις του θα βλάψει τη γενική εικόνα και το έργο της κυβέρνησης, αφού εξακολουθεί να διακατέχεται από την αλαζονεία του παρελθόντος.

Ωστόσο, από τη μεθοδευμένη επίθεση που εξαπέλυσαν κατά του αντιπροέδρου της Ν.Δ. τα κέντρα πληροφόρησης του ΠΑΣΟΚ κάποιοι από το κυβερνών κόμμα φαίνεται πως «τσίμπησαν». Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κύκλοι βουλευτών που έχουν καλές σχέσεις με την Ντόρα Μπακογιάννη ξεκίνησαν να παίζουν και αυτοί το παιχνίδι του κ. Βενιζέλου.

Τελικά, ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε από το Μαξίμου να αποσυρθεί η τροπολογία, καθώς ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάστηκε από μερίδα των ΜΜΕ θίγει τόσο την εικόνα της κυβέρνησης όσο και τον ίδιο.

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 20/07/2013-stratalogia.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com