Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Καψής: Η αντιπρόταση των εργαζομένων της ΕΡΤ δε μπορεί να γίνει δεκτή...



Το αίτημα να ξεκινήσει άμεσα η ΝΕΡΙΤ με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, χωρίς να υπάρχει ενδιάμεσος φορέας, απέρριψε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελής Καψής.


Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό στον Αθήνα 9.84, ο κ. Καψής, απέρριψε την αντιπρόταση των εργαζομένων της ΕΡΤ, λέγοντας: «Δεν μπορεί να γίνει δεκτή η πρόταση των εργαζομένων», καθώς όπως τόνισε «αν γινόταν κάτι τέτοιο θα ακυρωνόταν η πολιτική απόφαση του προηγούμενου διαστήματος, καθώς και οι δεσμεύσεις προς την Τρόικα».
Στην αντιπρότασή των εργαζομένων που κατέθεσαν στον υφυπουργό κατά τη διάρκεια της τέταρτης κατά σειρά συνάντησης που είχαν μαζί του την Τετάρτη, πρότειναν να εκπέμψει η ΝΕΡΙΤ από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή και να συνεχίσουν οι ίδιοι να παράγουν πρόγραμμα. Στο μεταξύ, όπως σημειώνουν, θα γίνουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου να αποχωρήσουν με σύνταξη, όσοι από τους εργαζόμενους το επιθυμούν.
Η αντιπρόταση των εργαζομένων της ΕΡΤ:
«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι ΕΔΩ. Προσήλθαν μαζί με τις ενώσεις τους σε συνάντηση με τον κ. Καψή μια ακόμη, 4η σε σειρά, με ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πρόταση, η οποία κατατέθηκε με αίσθημα ευθύνης
Μια πρόταση που συνυπολογίζει:
• Τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η ψήφιση του νόμου για τη ΝΕΡΙΤ για την επόμενη ημέρα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης,
• Την έωλη, και εν πολλοίς παράνομη, προκήρυξη 589 θέσεων εργασίας για ένα μεταβατικό μόρφωμα Δημόσιας Ράδιοτηλεόρασης.
• Το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί από τις 44 ημέρες της αδιάλειπτης παρουσίας των εργαζομένων, με πλήρες πρόγραμμα υψηλού επιπέδου σε όλους τους τομείς που καλύπτει η ΕΡΤ.
Βάσει αυτών, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρότειναν:
• Να ανοίξει άμεσα ο νέος θεσμικός φορέας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που διαδέχεται την ΕΡΤ και μάλιστα από τις εγκαταστάσεις της.
• Το πρόγραμμα θα συνεχίσουν να το παράγουν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ.
• Με ταχύτατες διαδικασίες θα γίνει η αποχώρηση όσων επιθυμούν να αποχωρήσουν με σύνταξη.
• Η ΝΕΡΙΤ θα λειτουργήσει όπως προβλέπεται από το θεσμικό πλαίσιο. Μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, με ουσιαστικό διάλογο, με ανεξάρτητους φορείς και ενώσεις των εργαζομένων θα σχηματοποιηθεί και θα οριστικοποιηθεί το νέο οργανόγραμμα και ο νέος Γενικός Κανονισμός Προσωπικού.
Η πρόταση αυτή:
• Παρέχει στην κυβέρνηση μια ολοκληρωμένη λύση, η οποία είναι απολύτως σύμφωνη τόσο με το γράμμα, όσο και με το πνεύμα της προσωρινής απόφασης του ΣτΕ.
• Προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων της ΕΡΤ, προασπίζοντας το συνταγματικό δικαίωμά τους στην εργασία
• Δεν κοστίζει ούτε ευρώ στον έλληνα πολίτη (οι συνταξιοδοτήσεις επιβαρύνουν αποκλειστικά και μόνο την εταιρεία)
• Προσφέρει στην κοινωνία έναν πραγματικό Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα σε πολύ συντομότερο χρόνο από τη σύσταση του μεταβατικού μορφώματος, που μόνο περιπλοκές δημιουργεί, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για τους εργαζόμενους. Έναν φορέα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και στις υποχρεώσεις που πρέπει να καλύπτει μια δημόσια ραδιοτηλεόραση (πολιτισμό, ενημέρωση, ψυχαγωγία, αθλητισμό)».
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com