Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ...Τουρκικές προκλήσεις, αλλά και…γκρίνια!!! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.



Ενδιαφέροντα τα συμπεράσματα από πρόσφατη εκδήλωση στην Αδριανούπολη του αλυτρωτικού «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης»... 

Πολλές πάλι οι προκλήσεις, αλλά αυτή τη φορά περίσσεψε και η γκρίνια, που δείχνει ότι ο δρόμος των λακέδων της Άγκυρας στην ελληνική Θράκη δεν είναι πάντοτε στρωμένος με…ροδοπέταλα!

Πολλά ενδιαφέροντα μηνύματα πέρασαν κατά τη διάρκεια ενός ιφτάρ(σ.σ. ο όρος σημαίνει το δείπνο που γίνεται μετά το πέρας της ημερήσιας νηστείας στη διάρκεια του Ραμαζανίου), που έγινε προ ολίγων ημερών (14 Ιουλίου) στην Αδριανούπολη. 

Ενός ιφτάρ που το διοργάνωσε η γνωστή αλυτρωτική οργάνωση BTTDD («Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης») με τη συμμετοχή πολλών τουρκοφρόνων της Θράκης και στο οποίο ακούστηκαν πάλι βέβαια πολλά άκρως προκλητικά πράγματα (με κυρίαρχη ασφααλώς τη φράση του Τούρκου υπουργού Μεταφορών Γιλντιρίμ ότι «η Δυτική Θράκη είναι πατρίδα των απογόνων των κατακτητών και είναι δική μας γη»), δεν έλειψαν όμως και οι γκρίνιες τόσο από τον πρόξενο Κομοτηνής Σενέρ, όσο και από τους ψευδομουφτήδες για έλλειψη ενότητας και ομόνοιας μέσα στη μειονότητα
. Τα σχόλιά τους, με κυρίαρχες τις φράσεις ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός» και ότι «στη Δυτική Θράκη είστε υποχρεωμένοι να διαχωρίσετε αυτούς που αγωνίζονται και αυτούς που δεν αγωνίζονται. Διαφορετικά η Δυτική Θράκη χάνεται» του ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, δείχνουν ότι κάτι δεν της πάει και τόσο…καλά της Άγκυρας.

Στο ιφτάρ μετείχε κυριολεκτικά όλος ο…καλός κόσμος! Από μεν πλευράς Τουρκίας ο (συντοπίτης μας) υπουργός Υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή Ιλχάν Σενέρ (στην 1η φωτογραφία τον βλέπετε ανάμεσα στους ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής), ο πρόεδρος του IRCICA Χαλήτ Ερέν, οι βουλευτές Αδριανούπολης Κεμάλ Ντεγιρμέντερελί και Ρετζέπ Γκιουρκάν, ο βουλευτής Μπαλικεσίρ Χαλούκ Αχμέτ Γκιουμούς, ο νομάρχης Αδριανούπολης Χασάν

Ντουρουέρ, ο δήμαρχος του Οσμάνγκαζι-Προύσας Μουσταφά Ντουντάρ, ο βουλευτής Προύσας Χακάν Τσαβούσογλου, αλλά φυσικά και ο πρόεδρος του BTTDD Τανέρ Μουσταφάογλου. Από δε τα «ημέτερα» μπουμπούκια το «παρών» έδωσαν ο βουλευτής Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο πρόεδρος της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» και ψευδομουφτής ΚομοτηνήςΙμπραήμ Σερήφ (στη 2η φωτογραφία τους βλέπετε αμφότερους στο ίδιο τραπέζι με τους Μουεζίνογλου και Ερέν), ο πρόεδρος του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» Μεχμέτ Εμίν, ο πρώην βουλευτής Ιλχάν Αχμέτ, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ (και παλιός βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ) Γκαλήπ Γκαλήπ, ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς,ο πρόεδρος της παράνομης «Ένωσης Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης» Σαμή Τοραμάν, ο πρόεδρος της επίσης παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Αχμέτ Κούρτ, ο δήμαρχος ΑρριανώνΙμπραήμ Σερήφ, ο πρόεδρος του «Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης» Αχμέτ Αρήφ και αρκετοί άλλοι (δημοτικοί σύμβουλοι, πολιτευτές, πρόεδροι συλλόγων, απλοί χαφιέδες, κλπ).

 
Βρήκαμε φυσικά και τις πιο χαρακτηριστικές ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν (όπως τις μετέφρασε το ιστολόγιο tourkikanea.grαπό το τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί»), από τις οποίες σταχυολογήσαμε τα παρακάτω. Διαβάστε τα με προσοχή,έχουν πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον:

Τανέρ Μουσταφάογλου (πρόεδρος BTTDD): «Η καταπίεση της Ελλάδας εντείνεται, αλλά συνεχίζουμε τον αγώνα του τουρκισμού»

«Η στάση της Ελλάδας απέναντι στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης δεν αλλάζει. Βλέπουμε πως με απόφαση δικαστηρίου δεν επιτρέπεται η ίδρυση του Συλλόγου Τουρκάλων Γυναικών Ροδόπης, βλέπουμε στον νόμο των 240 ιμάμηδων μια ορθόδοξη εξουσία να διορίζει κατά το δοκούν αυτούς που θα διδάξουν την θρησκεία σε μουσουλμάνους, και ακόμη νωρίτερα αυτά που έγιναν στα νηπιαγωγεία, την μεταφορά της ορθόδοξης κουλτούρας στα μυαλά των μικρών μας παιδιών. Όλα αυτά είναι πράματα που προσπαθεί να τα κάνει η Ελλάδα, να μας αποξενώσει από τον εαυτό μας. Βλέπουμε όμως πως έστω και στην όχθη του Έβρου, απόψε όλοι οι σύλλογοι των Τούρκων Δυτικής Θράκης Τουρκίας και Ελλάδας συντηρούν ξανά αυτή την παράδοση. Η παράδοση αυτή αποτελεί την πολιτιστική αντίληψη του τουρκικού έθνους. Μέσα σε αυτήν υπάρχει η εθνική συνείδηση ως τουρκισμός και το Ισλάμ ως πίστη μας, εν ολίγοις δηλαδή ο τουρκικός πολιτισμός… Για όσο υπάρχουμε εμείς στη Δυτική Θράκη, θα υπάρχει ο τουρκικός πολιτισμός και η τουρκική κουλτούρα Αχμέτ Μέτε (ψευδομουφτής Ξάνθης) (3η φωτογραφία): «Χάνουμε αίμα»

«Πίσω μου υπάρχει η Δυτική Θράκη, στην οποία δεν αλλάζει τίποτε. Υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους παλεύουμε να εκλεγούν, και μετά την εκλογή τους, κάποιοι δικοί μας αγωνίζονται για να τους βλάψουν. Υπάρχουν άνθρωποι που την πέφτουν ο ένας στον άλλο. Άνθρωποι που δεν μπορούν να μοιραστούν κάτι με τον άλλο. Υπάρχουν άνθρωποι των οποίων οι φωνές πνίγονται στον Έβρο…Φεύγουν, η νεολαία της Δυτικής Θράκης φεύγει, οι άνθρωποι φεύγουν, η υπομονή φεύγει, αλλά φεύγει κάτι ακόμη, πολύτιμα αδέρφια μου. Ναι, η Δυτική Θράκη χάνει αίμα. Την ώρα που oι μειονότητες στην Τουρκία κερδίζουν δικαιώματα, εμείς στη Δυτική Θράκη χάνουμε. Τα παιδιά μας δεν περιμένουν εκεί που είναι. Τα τζαμιά μας και τα σχολεία μας δεν περιμένουν. Τα ταβάνια των τζαμιών, όταν καταρρέουν, δεν περιμένουν…».
 

Ιμπραήμ Σερήφ (ψευδομουφτής Κομοτηνής): «Ο βασιλιάς είναι γυμνός»

«Κύριοι υπουργοί μου! Τα αυτιά και τα μάτια της Δυτικής Θράκης είναι σε εσάς. Ξέρω ότι ο κ. μουφτής (σ.σ. εννοεί τον Μέτε) θέλει πολλά πράματα. Με κάθε λέξη που λέει αντιλαμβάνομαι τι ζητά… Πραγματικά η Δυτική Θράκη χάνει σε ύψος. Εγώ απευθυνόμενος στους Δυτικοθρακιώτες στην Τουρκία τους λέω το εξής… Είστε υποχρεωμένοι να διαχωρίσετε αυτούς που αγωνίζονται και αυτούς που δεν αγωνίζονται στη Δυτική Θράκη. Διαφορετικά η Δυτική Θράκη χάνεται. Το λέω αυτό με κάθε ειλικρίνεια… Στη Δυτική Θράκη, ακούστε τους ανθρώπους που πρέπει να ακουστούν… Σας παρακαλώ ιδιαίτερα οι Δυτικοθρακιώτες να το ψάξουν πολύ, να το σκεφτούν πολύ, μήπως και με την σκέψη πως κάνουν καλό, εντέλει προκαλέσουν ζημιά. Εγώ σήμερα λέω πως ¨ο βασιλιάς είναι γυμνός¨. Διότι πραγματικά κάποιος πρέπει να το πει αυτό. Το λέω εγώ, διότι εγώ είμαι που έκανα φυλακή μαζί με τον Αχμέτ Σαδήκ. Εγώ είμαι που έκανα δικαστήριο κατά της Ελλάδας στην Ευρώπη. Εγώ είμαι που αγωνίζομαι 23 χρόνια τώρα. Παρακαλώ να είστε ειλικρινείς απέναντι στη Δυτική Θράκη…».

Ιλχάν Σενέρ (πρόξενος στην Κομοτηνή) (4η φωτογραφία): «Όχι απλά γυμνός, αλλά…ολόγυμνος! Είστε διαιρεμένοι, έχετε ανάγκη από ενότητα»

«Καταρχήν υποβάλλω για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη μου προς τους δύο υπουργούς μας για την ατελείωτη στήριξη που παρέχει η μητέρα πατρίδα Τουρκία προς την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Ο κύριος μουφτής μας λίγο πριν μίλησε για ¨γυμνό βασιλιά¨, αλλά πλέον πρέπει να μιλάμε για ¨ολόγυμνο¨ βασιλιά. Σήμερα βρισκόμαστε εδώ όλοι μαζί…Αλλά ευρισκόμενοι μαζί στους μήνες του Ραμαζανιού δεν γίνεται τίποτε. Είναι μεν μια ωραία εικόνα. Αλλά πρέπει να έχετε ενότητα και κατά μήκος του έτους. Δεν έχετε ενότητα, είστε διαιρεμένοι και κατακερματισμένοι. Να μιλήσω ξεκάθαρα, κουτσομπολεύετε, μεταφέρετε λόγια και κατηγορείτε ο ένας τον άλλο. Και μετά χαμογελάτε ο ένας στον άλλο, αυτά πρέπει να τα κόψετε. Πρέπει να μάθετε να λέτε ¨εμείς το κάναμε¨ κι όχι ¨εγώ το έκανα¨. Πλέον εντός της μειονότητας πρέπει να μάθετε να χειροκροτείτε όταν κάποιος πετυχαίνει κάτι. Διότι αυτό εξυπηρετεί τον μειονοτικό αγώνα. Κύριοι ομογενείς μου, στηρίξτε το μειονοτικό σχολείο. Μην μετανιώσετε για το αίτημα σας για νηπιαγωγεία…».
 

Κεμάλ Ντεγιρμέντερελί (βουλευτής Αδριανούπολης): «Σεβασμός στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης που μάχονται ενάντια στην καταπίεση»

«Ως ένας συντοπίτης σας υποκλίνομαι με σεβασμό μπροστά στους ομογενείς μου της κοινότητας Δυτικής Θράκης που ενάντια σε κάθε είδους καταπιέσεις, διώξεις και παραβιάσεις διεθνών ανθρώπινων αξιών, καταβάλλουν με επιμονή και μεγάλη γενναιότητα προσπάθειες για την διατήρηση της γλώσσας, της κουλτούρας, των ηθών και των εθίμων τους. Πολύτιμοι ομογενείς μου! Παρακολουθούμε στενά τα πολιτικά και οικονομικά προβλήματα που βιώνετε σήμερα. Και η προσπάθεια μας, η εγκάρδια μας προσέγγιση για να ακουστούν αυτά τα προβλήματα σας στο εσωτερικό και στο εξωτερικό θα συνεχιστεί…»

Μπιναλί Γιλντιρίμ (υπουργός Μεταφορών της Tουρκίας) (5η φωτογραφία): «Απαιτείται ενότητα, η Θράκη είναι η πατρίδα των απογόνων των κατακτητών, τα μέρη εκείνα είναι δικά μας»

«Υπάρχει κάτι που αντιλήφθηκα από αυτές τις ομιλίες. Πρέπει να είμαστε ένα, πρέπει να είμαστε ισχυροί και ζωντανοί. Με την αλληλεγγύη είμαστε πιο ισχυροί και μπορούμε να υπερασπιστούμε καλύτερα τα δικαιώματα μας. Για αυτό πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τις διαφορές μας. Θα προβάλλουμε τις κοινές μας πλευρές. Εμείς πάντοτε είδαμε και βιώσαμε το τι πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών εφαρμόζει η Δύση. Τελευταία δεν μπόρεσαν να πουν πως αυτό που έγινε στην Αίγυπτο ήταν πραξικόπημα. Ο στρατός απομάκρυνε την δημοκρατικά εκλεγμένη από τον λαό ηγεσία, και το στόμα ους σφραγίστηκε, δεν μπόρεσαν να μιλήσουν για πραξικόπημα. Μην περιμένετε παραπάνω από αυτούς. Ότι είναι να κάνουμε θα το κάνουμε μόνοι μας. Θα έχουμε αλληλεγγύη και θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Διότι εκεί είναι η πατρίδα των απογόνων των κατακτητών, εκεί τα μέρη είναι δικά μας. Εκεί μαζί με τις καρδιές σας, υπάρχουν ακόμη χιλιάδες, εκατομμύρια καρδιές στην μεθοριακή πόλη στην Αδριανούπολη, στην Κωνσταντινούπολη και την Προύσα που χτυπάν κατά τον ίδιο τρόπο
. Υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που αισθάνονται αγάπη για εκεί. Μην στενοχωριέστε καθόλου. Έστω και αν είστε μακριά, πάντα είμαστε δίπλα σας. Βρισκόσαστε πάντοτε στο μυαλό και στην ψυχή μας, και σας στηρίζουμε μέχρι το τέλος του αγώνα σας. Μια ισχυρή Τουρκία θα κερδίζει πάντοτε και παντού αυτόν τον αγώνα…».
Τουρκικές προκλήσεις, αλλά και…γκρίνια! - Φωτογραφία 1
Μεχμέτ Μουεζίνογλου (υπουργός Υγείας της Tουρκίας) (6ηφωτογραφία): «Μην αποθαρύνεστε, πίσω σας υπάρχει η πανίσχυρη Τουρκία»

«Μην ανησυχείτε καθόλου, ο βασιλιάς δεν είναι γυμνός! Μπορεί κάποιοι εκεί να είναι γυμνοί και συνεχώς να αυξάνεται η γύμνια τους. Αλλά μην ανησυχείτε, η μητέρα πατρίδα Τουρκία, το 75 εκατομμυρίων τουρκικό έθνος, όπως πάντα, έτσι και σήμερα και αύριο, θα είναι δίπλα σας και θα σας υποστηρίζει, αρκεί να αγαπήσουμε περισσότερο ο ένας τον άλλο. Να δώσουμε περισσότερη αξία ο ένας στον άλλο. Να αγκαλιαστούμε περισσότερο. Πρέπει να μάθουμε όλοι μαζί να πετυχαίνουμε μέσα από μια λογική με την οποία αγαπάμε περισσότερο ο ένας τον άλλο. Υπό αυτή την έννοια υπάρχουν ωραία χαρακτηριστικά στη Δυτική Θράκη. Έχουμε βουλευτές στο κοινοβούλιο της Ελλάδας. Έχουμε εκλεγμένους μουφτήδες. Αντί να βλέπουμε λοιπόν το ποτήρι μισοάδειο και να χάνουμε το ηθικό μας, μπορούμε βλέποντας με ελπίδα και εμπιστοσύνη το μέλλον και με μια λογική πως το μέλλον ανήκει στο τουρκικό έθνος και στην ισχυρή Tουρκία, να πετύχουμε με την συμβολή μας περισσότερα σε Δυτική Θράκη και Βαλκάνια. Eίμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε μέσα σε ομόνοια και ομοψυχία; Φυσικά και έχουμε προβλήματα. Ένα είναι αυτό που χρειαζόμαστε, ενότητα και ομοψυχία. Μια άλλη σημαντική μας ιδιότητα είναι πως είμαστε σε Βαλκάνια και Δυτική Θράκη μέλη ενός έθνους Έχουμε τις εθνικές μας αξίες, είμαστε μέλη μιας πίστης και έχουμε τις πνευματικές μας αξίες….».
Τουρκικές προκλήσεις, αλλά και…γκρίνια! - Φωτογραφία 2
Πολλή γκρίνια λοιπόν, συνεχείς εκκλήσεις για να πάψουν οι έριδες και να επικρατήσουν ενότητα κι αλληλεγγύη, χαρακτηριστική κι η προσπάθεια του Μουεζίνογλου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις (πριν φτάσει βέβαια κι αυτός να μιλάει επίσης για την ανάγκη ομόνοιας κι ενότητας). Ας τα έχουμε και όλα αυτά στο μυαλό μας (που αποτελούν την αισιόδοξη πλευρά του εθνικού ζητήματος της Θράκης). Χρειάζεται πότε-πότε και κάποια νότα αισιοδοξίας, που συν τοις άλλοις εμπνέει με ακόμη περισσότερο θάρρος και εμάς και όσους άλλους αγωνίζονται ενάντια στα σχέδια της Τουρκίας στην περιοχή. Προσοχή όμως, ε; Δεν χρειάζεται πολλή (και κυρίως έωλη) αισιοδοξία! Όσα εσωτερικά προβλήματα κι αν έχουν οι τουρκόψυχοι της Ροδόπης και της Ξάνθης ή όσο κι αν οι προσπάθειες της Άγκυρας να εκτουρκίσει το…σύμπαν δυτικά του Έβρου δεν έχουν (ακόμη) πλήρως τελεσφορήσει, η αλήθεια είναι πως η Τουρκία παραμένει πολύ ισχυρή και το έργο της στη Θράκη είναι πολύ καλά οργανωμένο, μεθοδικό και συστηματικό (όσο κι αν δεν έχει, όπως φαίνεται, τα εκπληκτικά αποτελέσματα που προδήλως θα επιθυμούσαν και η ίδια και οι εδώ λακέδες της). Και ταυτόχρονα υπάρχει από την άλλη το μεγαλύτερο κατά τη γνώμη μας πρόβλημα, που δεν είναι η Τουρκία, αλλά η ίδια η Ελλάδα – μια Ελλάδα κατεστραμμένη οικονομικά, δίχως ηθικό και φρόνημα και συνάμα γεμάτη από πολιτικά ρεμάλια, θλιβερά γιουσουφάκια και ψοφοδεή σούργελα. Και αυτά δεν τα λέμε, για να γκρινιάξουμε τώρα με τη σειρά μας κι εμείς. Τα λέμε, για να μην πάψουμε ποτέ να θυμόμαστε πως, όσα προβλήματα κι αν έχουν οι Τούρκοι, σ’ εμάς δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος εφησυχασμού…

ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

1. Από αριστερά: Αχμέτ Ιλχάν (πρώην βουλευτής Ν.Δ. και νυν πολιτευτής ΔΗΜΑΡ), Λεβέντ Σαδήκ (γιός του αλήστου μνήμης τουρκοπράκτορα και ιδρυτή του DEB) και δίπλα του ο νυν αντιπρόεδρος του DEB Οζάν Αχμέτογλου.

2. Ο φανατικός τουρκόψυχος Σαμή Τοραμάν (πρόεδρος των…τουρκοδασκάλων) στο κέντρο δίπλα στον πρόεδρο του «Συλλόγου Επιστημόνων Δυτικής Θράκης» Μεχμέτ Εμίν. Πολύ ενδιαφέρον όμως και το φόντο από πίσω τους, δεν βρίσκετε;

3. Να και ο χαιρετισμός από τον βουλευτή…PASOK partisi (ναι έτσι, στα τούρκικα, είναι πιο…ακριβές εξάλλου) Αχμέτ Χατζηοσμάν.

4. Αριστερά ο Σααντετίν Σακήρ Χουσεΐν (επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον δήμο Αρριανών) και δεξιά ο Μεχμέτ Τσιλιγκίρ από το Μεγάλο Δέρειο. Το πανό πίσω λέει : «Κεντρικά Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης: Εγγονέ των κατακτητών Μεχμέτ Μουεζίνογλου, αισθανόμαστε υπερήφανοι για σένα». Μη μου πείτε ότι δεν σας πέρασε τώρα κι εσάς ένα ρίγος υπερηφάνειας!
 Τουρκικές προκλήσεις, αλλά και…γκρίνια! - Φωτογραφία 3
 Τουρκικές προκλήσεις, αλλά και…γκρίνια! - Φωτογραφία 4
 Τουρκικές προκλήσεις, αλλά και…γκρίνια! - Φωτογραφία 6
 Τουρκικές προκλήσεις, αλλά και…γκρίνια! - Φωτογραφία 7


Προξενείο Στοπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com