Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Υπερψηφίστηκε το φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή – Διαρροές για την κινητικότητα...



Υπερψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο «Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών» ολοκληρώνοντας έτσι την υλοποίηση της δέσμης των 22 προαπαιτούμενων δράσεων για την εκταμίευση της δόσης. Μαζί και η τροπολογία που θέτει σε διαθεσιμότητα εκπαιδευτικούς που διαθέτουν μεταπτυχιακό και διδακτορικό.


Όσον αφορά στην τροπολογία που θέτει σε διαθεσιμότητα τους εκπαιδευτικούς, με μοριοδότηση αντισταθμίζει η κυβέρνηση, την έκθεση σε καθεστώς διαθεσιμότητας των καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης, που διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό δίπλωμα.
Όπως διευκρίνισε ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, οι εν λόγω εκπαιδευτικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα κατόπιν αξίωσης της Τρόικας, πάντα σε σχέση με την καταβολή της επόμενης δόσης από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης.
«Για τους εκπαιδευτικούς αυτούς που έμειναν με τη σημερινή τροπολογία εκτός του καθεστώτος προστασίας, θα υπάρξει μια μοριοδότηση, ένα bonus, ώστε να έχουν ένα προβάδισμα στην απορρόφηση προσωπικού, που θα γίνει κατά την περίοδο της διαθεσιμότητάς τους», δήλωσε ο κ. Κεδίκογλου.
Διαρροές στη ΝΔ
Ωστόσο αν και η τροπολογία υπερψηφίστηκε υπήρξαν δύο «παρόν» από τους βουλευτές Νικήτα Κακλαμάνη και Δημήτρη Κυριαζίδη.
Κατόπιν εντολής του Μεγάρου Μαξίμου ο Γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Θανάσης Μπούρας διεμήνυσε ότι σε περίπτωση που υπάρξει νεα διαφοροποίηση τους σε διάταξη που αφορά σε προαπαιτούμενα θα αντιμετωπίσουν το φάσμα της διαγραφής από το κόμμα
Όσον αφορά στο φορολογικό υπέρ τάχθηκαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ.
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 93 βουλευτές και τα αποτελέσματα ήταν:
-άρθρο 5: 52 ναι, 41 όχι
-άρθρο 40: 57 ναι, 36 όχι
-άρθρο 46: 52 ναι, 41 όχι
-άρθρο 47: 57 ναι, 36 όχι
-άρθρο 55: 57 ναι, 36 όχι
-άρθρο 66: 57 ναι, 36 όχι
Σημειώνεται ότι ο νέος φορολογικός κώδικας προβλέπει κατασχέσεις της περιουσίας όσων χρωστούν στο δημόσιο μέσα σε μόλις 30 ημέρες, διαδικασία όμως που όπως είπε ο αρμόδιος υφυπουργός θα εφαρμόζεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
Επίσης με το νέο νόμο τα πρόστιμα για όσους ξεχνούν ή καθυστερούν να υποβάλλουν δήλωση θα είναι πιο «τσουχτερά».

likavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com