Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Παρατείνεται ως το 2016 η εισφορά αλληλεγγύης για όλους!!!



Tην παράταση για ένα χρόνο ακόμη χρόνο, μέχρι και το 2016 της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, προβλέπει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο που δόθηκε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα μαζί με την έκθεση της Κομισιόν για την πορεία του ελληνικού προγράμματος.


Συγκεκριμένα, στο επικαροποιημένο Μνημόνιο τονίζεται πως η κυβέρνηση μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο πρέπει να έχει θεσμοθετήσει την παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης μέχρι και το 2016. Υπενθυμίζεται ότι η εισφορά αυτή ήταν προγραμματισμένο να επιβάλλεται μέχρι και το 2015.
Η έκτακτη εισφορά επιβλήθηκε για πρώτη φορά το 2009 και κυμαίνεται από 1% έως 4% στο σύνολο των εισοδημάτων, στο άθροισμα από μισθούς ή συντάξεις, ενοίκια, τόκους, μερίσματα. Συγκεκριμένα, όσοι δηλώνουν εισόδημα από 12.001 έως και 20.000 καλούνται να πληρώσουν το 1% αυτού ως εισφορά αλληλεγγύης. Αντίστοιχα, όσοι δηλώνουν από 20.001 έως 50.000 θα πληρώνουν το 2% αυτών, όσοι δηλώνουν από 50.001 έως 100.000 θα πληρώνουν το 3% του εισοδήματός τους ως εισφορά αλληλεγγύης και όσοι δηλώνουν από 100.001 και πάνω το 4%.
Από την υποχρέωση καταβολής της εισφοράς αλληλεγγύης εξαιρούνται οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον εν λόγω οργανισμό, εφόσον κατά το χρόνο της βεβαίωσης δεν έχουν πραγματικά εισοδήματα.


likavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com