Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ενας άνθρωπος του Μπους στο τιμόνι του FBI...





Ο Τζέιμς Κόμσεϊ, πρώην αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας, διαδέχεται τον Ρίτσαρντ Μίλερ


Έναν πρώην αναπληρωτή γενικό εισαγγελέα υπό την διακυβέρνηση του Τζορτζ Μπους, τον Τζέιμς Κόμεϊ, όρισε ο Μπαράκ Ομπάμα νέο διευθυντή του FBI.
Ο Κόμεϊ αντικαθιστά τον Ρίτσαρντ Μίλερ III και, αν ο διορισμός του εγκριθεί από τη Γερουσία, θα υπηρετήσει για 10 χρόνια.
Έχει μακρά θητεία σε διάφορες θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Στο παρελθόν, κατά τη θητεία του στην κυβέρνηση Μπους, ο Κόμεϊ είχε αντιταχθεί –και μάλιστα με επιτυχία– σε πρόγραμμα παρακολουθήσεων χωρίς ένταλμα το οποίο στήριζαν άλλα στελέχη της κυβέρνησης Μπους.
Συγκεκριμένα, το 2004, ενώ ο τότε γενικός εισαγγελέας Τζον Άσκροφτ ασθενούσε, στενοί συνεργάτες του Μπους πήγαν στο νοσοκομείο και τον πίεσαν να επεκτείνει πρόγραμμα παρακολουθήσεων.
Ο Κόμεϊ, που αναπλήρωνε τον Άσκροφτ, παρενέβη και τελικά το πρόγραμμα άλλαξε.
Μετά το 2009 εργάστηκε για hedge fund ενώ ήταν επισκέπτης καθηγητής στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Κολούμπια, σημειώνει το BBC.
Ο Μίλερ αποχωρεί στις 4 Σεπτεμβρίου μετά από 12 χρόνια στα ηνία της υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com