Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

"ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ..." Πώς ο Ε.Βενιζέλος έμεινε - Δεν ζητά ψήφο εμπιστοσύνης ο Α.Σαμαράς - Φοβάται;



Όσο βαθαίνει το σκοτάδι στη νύχτα του Μνημονίου που έχει σκεπάσει την Ελλάδα, τόσο ο εφιάλτης που βιώνει η χώρα γίνεται πιο τρομακτικός.


Γιατί μόνο με εφιάλτη ή με κακόγουστη ιονεσκικού τύπου φάρσα μπορεί να συγκριθεί αυτό που δείχνει ότι από αύριο θα είναι πραγματικότητα: Συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ!
Με το ΠΑΣΟΚ να επιστρέφει στην διοίκηση της χώρας που κατέστρεψε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα (χρειάστηκαν μόλις 25 μήνες) ακριβώς 12 μήνες αφ'ότου έπαυσε να έχει κομματικούς υπουργούς στην κυβέρνηση Σαμαρά!
Ο δολοφόνος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, απλά για να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε.
Το ότι ο Ε.Βενιζέλος θα στήριζε και θα έμενε μια δικομματική κυβέρνηση, μόνο το defencenet.gr το είχε σημειώσει από χθες (εδώ).
Τα περί "αντιστάσεων" του Ε.Βενιζέλου στο θέμα της ΕΡΤ ήταν καλά για λαϊκή κατανάλωση, μέχρι που ο Α.Σαμαράς έριξε στο τραπέζι το θέμα του ανασχηματισμού και των υπουργείων που θα έπαιρνε το ΠΑΣΟΚ.
Εκεί που είναι η τελευταία ελπίδα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ: Πρώτον για να σταματήσει η διαρκής εσωκομματική αμφισβήτησή του.
Θα πάρει 5 ή 6 υπουργεία κάποια υφυπουργεία, σίγουρα θα "βουλώσει" στόματα διαφωνούντωνσε ένα κόμμα το οποίο τα στελέχη του σκοτώνονται στα ερείπια.
Σίγουρα είναι πολλά τα υπουργεία, για τον Ε.Βενιζέλο. Σιγά μην τα απεμπολήσει για τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ.
Από την άλλη πλευρά, βάσει του πελατειακού συστήματος που το ΠΑΣΟΚ δόμησε επί 30 χρόνιαγνωρίζει πως να κρατήσει αυτό το 6-7% του εκλογικού σώματος. Ή έτσι τουλάχιστον, νομίζει.
Όσο για τη Νέα Δημοκρατία, το ότι πλέον θα πορευτεί σφιχταγκαλιασμένη με το ΠΑΣΟΚ σε έναν χορό του Ζαλόγγου που όμοιός του δεν έχει καταγραφεί στο πολιτικό παρελθόν, νομίζουμε ότι τα λέει όλα.
Πάντως και αντίθετα με ότι διέρρεαν πηγές από το Μαξίμου, δεν πρόκειται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή ο Α.Σαμαράς. Μπορεί να φοβάται εκπλήξεις, μπορεί να υπάρξουν και αντιδράσεις από κάποιους στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Φοβάται; Μπορεί.
Η κυβέρνηση Σαμαρά, πάντως, έχει πάρει την μη αναστρέψιμη πορεία προς την διάλυσή της και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες...
Το ότι η ΔΗΜΑΡ αποχωρεί από την κυβέρνηση τυπικά ελάχιστη σημασία έχει, αφού υπάρχει από πίσω μια ομάδα "προθύμων" (Λοβέρδος, Ψαριανός κλπ) να την στηρίξουν.
Άλλωστε η ΔΗΜΑΡ, σίγουρα δεν ξεπλένεται από την αποχώρησή της από την κυβέρνηση που πέρασε τόσα μέτρα εξαθλίωσης των πολιτών...
Από την άλλη πλευρά απέρριψε κάθε ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δήλωσε που έκανε πριν λίγο.
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε των επιλογών του στην  αμαρτωλή ΕΡΤ όπως είπε, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για υπαναχώρηση από συμφωνηθέντα (σ.σ.: δεν έχει άδικο...).

defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com