Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

ΚΟΥΒΕΛΗΣ: Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ... Με τις παραιτήσεις στα χέρια οι υπουργοί της Δημοκρατικής ΑριστεράςΟλοκληρώθηκε η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ της ΔΗΜΑΡ, όπου αποφασίστηκε η αποχώρηση των υπουργών από την κυβέρνηση, πρόταση που εισηγήθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης. Η αποχώρηση μένει να επικυρωθεί σε εκ νέου συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. 


Η απόφαση προέκυψε έπειτα από ψηφοφορίες που πραγματοποιήθηκαν από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος. Συγκεκριμένα, σε ψηφοφορία που διενεργήθηκε μεταξύ των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, υπέρ της αποχώρησης των υπουργών που στηρίζει το κόμμα τάχθηκαν 11 βουλευτές και δύο κατά (οι κ. Β. Οικονόμου και Γρ. Ψαριανός), ενώ ο κ. Σπ. Λυκούδης απείχε. Στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή 20 τάχθηκαν υπέρ και 6 κατά.
«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Η ΔΗΜΑΡ έδωσε και θα δώσει τη μάχη για την παραμονή της χώρας στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο. Η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα σε αυτή τη μάχη με τις δικές της διακριτές πολιτικές θέσεις. Η ΔΗΜΑΡ επιμένει στη μεταρρυθμιστική της πολιτική και στην αναζήτηση και διεκδίκηση λύσεων μέσα στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα. Αυτή θα είναι η πολιτική μας παρουσία.
Σε αυτή την προσπάθεια η ΔΗΜΑΡ θα είναι ενεργή, αλλά και αντίθετη σε αυθαιρεσίες, αυταρχισμούς και πολιτικές που προωθούν κομματικές επιλογές και δεν υπηρετούν την ανόρθωση της χώρας, της κοινωνίας και τους δημοκρατικούς θεσμούς» δήλωσε ο κ. Φώτης Κουβέλης μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης.
«Μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να αποσυρθεί από το κυβερνητικό σχήμα τους υπουργούς της θα καταθέσω σήμερα την παραίτηση μου στον πρωθυπουργό» είπε εξερχόμενος της σύσκεψης ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης. Σε ερώτηση εάν συζητήθηκε το θέμα των απολύσεων και της αξιολόγησης στο Δημόσιο που ήταν «αγκάθι» για τους κυβερνητικούς εταίρους ο Αντώνης Μανιτάκης απάντησε: «Όταν θα οριστικοποιηθεί η παραίτηση μου θα τα πούμε πια όταν δεν θα είμαι υπουργός».
Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, εξερχόμενος της συνεδρίασης σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η ΔΗΜΑΡ θα αποφασίζει κατά περίπτωση στη Βουλή για τη στήριξή της στην κυβέρνηση εκτός από τα θέματα που αφορούν στην Ευρώπη, στα οποία θα παρέχει πλήρη στήριξη ούτως ή άλλως, όπως είχε γράψει το newpost. Όπως διευκρίνισε, από την κυβέρνηση θα αποχωρήσουν και οι γενικοί γραμματείς της ΔΗΜΑΡ. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν συζητηθήκε εκτενώς το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Αν όμως το θέμα τεθεί από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα συζητηθεί εκ νέου στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής. 
Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος διαφώνησε με την πρόταση του κ. Κουβέλη δήλωσε μετά την συνεδρίαση: «Δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο κάναμε μία ψηφοφορία στην Εκτελεστική επιτροπή και στην ΚΟ για να εγκρίνουμε ή όχι την απόφαση του Φ. Κουβέλη. Και το άλλο Σάββατο που θα συγκληθεί η ΚΕ που θα επιβεβαιώσει ή όχι την απόφαση. Και επίσης γράφονται διάφορες ανοησίες μέχρι ότι αποχωρώ από τη ΔΗΜΑΡ, ότι πάω στο ΠΑΣΟΚ, στους Ελοχίμ. Θέλω να πω ότι όλα αυτά είναι μπούρδες».
 
Νωρίτερα, σε έντονο κλίμα εξελίχθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ καθώς αρκετοί βουλευτές έχουν εκφράσει ανοικτά διαφορετικές απόψεις από αυτή του Φώτη Κουβέλη σχετικά με την παραμονή του κόμματος στην κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ωστόσο, η πλειονότητα των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ τάσσεται υπέρ της πρότασης του προέδρου, Φώτη Κουβέλη, να αποσυρθούν οι υπουργοί του κόμματος από την κυβέρνηση.
Την ίδια ώρα ενδεικτική του τεταμένου κλίματος στην συνεδρίαση, είναι η αποχώρηση τηςυφυπουργού Υγείας, Φωτεινής Σκοπούλη από τη συνεδρίαση, η οποία  εξερχόμενη δήλωσε στους δημοσιογράφους «Αυτό ήταν, τελειώσαμε. Αποχωρούμε από την κυβέρνηση». Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει οριστικοποιηθεί καμία απόφαση.
Όπως είχε γράψει newpost.gr, ο πρόεδρος του κόμματος, Φώτης Κουβέλης εισηγήθηκε τη διατήρηση της εμπιστοσύνης της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, εισηγήθηκε οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ να κινούνται ad hoc στη Βουλή και να στηρίζουν ότι αφορά την ευρωπαϊκή και οικονομική προοπτική της χώρας στην Ε.Ε. Τέλος, ο κ. Κουβέλης πρότεινε στα κομματικά όργανα να αποσυρθούν από την κυβέρνηση οι υπουργοί που στηρίζονται από την Δημοκρατική Αριστερά.
Με καθυστέρηση πάντως προσήλθαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος πρότεινε να μην αποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ και να μπει πιο δυνατά στην κυβέρνηση. Ο βουλευτής  Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος εισερχόμενος, επίσης αργοπορημένα, στο κτίριο της Αγίου Κωνσταντίνου επανέλαβε τη διαφωνία του με τη στάση του Φώτη Κουβέλη.newspost.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr