Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

"ΤΑ ΒΡΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΜΟΙΡΑΣΙΑ..." Τελείωσε η σύσκεψη στο Μαξίμου: EΡΤ, τέλος! - Την πούλησαν για υπουργεία και διορισμούς...



Μετά από 3,5 ώρες άκαρπης διαπραγμάτευσης οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί ολοκλήρωσαν την διαβούλευση και οι Ε.Βενιζέλος και Φ.Κουβέλης αποχώρησαν μαζί.


Φαίνεται ότι η νύχτα που θα κρίνει το (άμεσο γιατί το απώτερο είναι γνωστό σε όλους...) μέλλον της συγκυβέρνησης θα κριθεί στις επόμενες ώρες.
Κάποιες πρώτες, πληροφορίες αναφέρουν ότι "τα έχουν βρει" και θα συνεχίσουν μαζί (και χώρια...).
Η σύσκεψη διακόπηκε και θα συνεχιστεί αύριο στις 20.30.
Το γενικότερο κλίμα είναι ότι έθεσαν βάσεις για μια συμφωνία και θα συνεχίσουν αύριο όπου και θα καθοριστούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμφωνία αφορά και τον ανασχηματισμό που "καίει" τον Ε.Βενιζέλο...
Στις δηλώσεις τους οι Ε.Βενιζέλος και Φ.Κουβέλης δεν αναφέρθηκαν πουθενά στην ΕΡΤ, αλλά σε "δημόσια ραδιοτηλεόραση".
Συζήτησαν για "επαναθεμελίωση της ύπαρξης της κυβέρνησης", ανακοίνωσαν, δηλαδή για τα υπουργεία που θα πάρουν και την ποσόστωση στους διορισμούς κυβερνητικών στελεχών...
Οι δηλώσεις
Σε δηλώσεις που έκαναν από τα γραφεία των κομμάτων τους οι δύο πολιτικοί αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης αναφέρθηκαν στην ανάγκη «άμεσης επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» χωρίς όμως να αναφέρουν τον όρο ΕΡΤ, στη δύσκολη συζήτηση που είχαν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αλλά και στην αναγκαιότητα της «επικαιροποίησης» του κυβερνητικού έργου και της συγκυβερνητικής σύγκλισης.
Πιο συγκεκριμένα ο Ε. Βενιζέλος δήλωσε μεταξύ άλλων:
Χαρακτήρισε την συνάντηση ως «πολύωρη και πολύ δύσκολη συζήτηση, μια συζήτηση η οποία θα ολοκληρωθεί αύριο». «Κρίνονται πολλά θέματα ταυτόχρονος» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει: .
«Θέλω να διαβεβαιώσω κάθε Έλληνα και Ελληνίδα ότι η στάση μας διαπνέεται από ισχυρό αίσθημα εθνικής και κοινωνικής ευθύνης. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε αξιόπιστα ζητήματα σεβασμού της δικαιοσύνης και της νομιμότητας»
Ο Φ. Κουβέλης δήλωσε:
«Καταβάλλω κάθε προσπάθεια για να υπάρξει λύση και να επαναλειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση με κανονικό πρόγραμμα. Αυτό ήταν το αντικείμενο της συζήτησης, αλλά όχι μόνο αυτό. Δεν είναι μόνο το ζήτημα της εθνικής ραδιοτηλεόρασης. Είναι το θέμα της λειτουργίας της τρικομματικής που στηρίζεται από δύο κόμματα. Πρέπει η κυβέρνηση να εξασφαλίσει τον κοινό τόπο, τη θέση, την απόφαση και των τριών κομμάτων. Η συνάντηση θα συνεχιστεί αύριο στις 20.30. Πριν, θα συνεδριάσει η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ μαζί με την ΚΕ του κόμματος
Να υπάρξει επικαιροποίηση για το σύνολο των ζητημάτων, την πολιτική που πρέπει να ασκηθεί για τη χώρα, την επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. Ήταν μια διαδικασία επίπονη, αλλά και με επιμονή από την ΔΗΜΑΡ για να εξασφαλιστούν όσα σας ανέφερα πριν. Προέχει το συμφέρον του τόπου. Πρέπει ο τόπος να οδεύσει στην έξοδο από τα αδιέξοδα. Η υπευθυνότητα της ΔΗΜΑΡ διαρκώς παρούσα. Όπως και η θέληση να βγούμε στο δρόμο που οδηγεί έξω από τα αδιέξοδα που βρέθηκε η χώρα».
defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com