Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο ΛΙΟΝ ΠΑΝΕΤ ΠΡΩΗΝ ΔΝΤΗΣ CIA ΔΙΕΡΡΕΥΕ ΜΥΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟ ΤΟΥ "ZERO DARK THIRTY" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ.


Στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο πρώην επικεφαλής της CIA Λίον Πανέτα αποκάλυψε στον σεναριογράφο του «Zero Dark Thirty» απόρρητες λεπτομέρειες για την επιχείρηση κατά του Οσάμα μπιν Λάντεν, προκύπτουν από την έρευνα της γενικής επιθεώρησης του Πενταγώνου.

Η προκαταρκτική έκθεση της γενικής επιθεώρησης του Πενταγώνου δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη, αλλά περιήλθε στην κατοχή του Προγράμματος Κυβερνητικής Εποπτείας (Pogo), ενός ανεξάρτητου παρατηρητηρίου στις ΗΠΑ που ερευνά και δημοσιοποιεί υποθέσεις διαφθοράς και κακοδιοίκησης στην κυβέρνηση, τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, το Κογκρέσο και τους συνεργαζόμενους με την κυβέρνηση φορείς.

Η έρευνα αυτή μπορεί να προκαλέσει αμηχανία στην κυβέρνηση Ομπάμα, καθώς συμπεραίνει ότι ο Λευκός Οίκος φάνηκε έτοιμος να βοηθήσει τους σκηνοθέτες της ταινίας να αφηγηθούν πώς στήθηκε η επιχείρηση για την εξόντωση του Οσάμα μπιν Λάντεν.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Πενταγώνου, ο Λίον Πανέτα, τότε επικεφαλής της CIA, αποκάλυψε άκρως εμπιστευτικές λεπτομέρειες για την επιχείρηση, στη διάρκεια τελετής που διοργανώθηκε στην έδρα της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών προς τιμήν όσων μετείχαν σε αυτή.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιοποιήθηκε στον ιστότοπο του Pogo, στην τελετή ήταν παρών και ο Μαρκ Μπόαλ, ο σεναριογράφος του «Zero Dark Thirty».

«Κατά την τελετή ο διευθυντής Πανέτα εξήρε κυρίως την ενότητα η οποία συνέβαλε στην επιτυχία της αποστολής που φέρει την ονομασία αυτού που ηγείτο των επιτόπιων επιχειρήσεων» σημειώνει η έκθεση, η οποία επικαλείται επίσης και άλλες εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκάλυψε ο Πανέτα σε αυτή την εκδήλωση.

Η έρευνα της γενικής επιθεώρησης διεξήχθη ύστερα από αίτημα του βουλευτή της Νέας Υόρκης Πίτερ Κινγκ, τότε προέδρου της επιτροπής Εσωτερικής Ασφαλείας στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ο ρεπουμπλικάνος βουλευτής κατηγορούσε την κυβέρνηση Ομπάμα ότι επεδίωκε να προβάλει την μεγαλύτερη επιτυχία της εξωτερικής της πολιτικής των ΗΠΑ -την εξόντωση του αρχηγού της Αλ Κάιντα- μεσούσης της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές, στην οποία ο Μπαράκ Ομπάμα διεκδικούσε μια δεύτερη θητεία.

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες που αποκαλύπτει το Pogo, ωστόσο εκπρόσωπος της γενικής επιθεώρησης δήλωσε ότι οι υπηρεσίες αυτές συνεχίζουν να εργάζονται επί της έρευνας.

Σύμφωνα με το Pogo, τα αίτια για τη μη δημοσιοποίηση της έκθεσης δεν είναι σαφή, ενώ σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της γενικής επιθεώρησης «γίνονται ασυνήθιστα λεπτομερείς επαληθεύσεις και υπάρχει εμπλοκή σε ανώτατο επίπεδο».


Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com