Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Την Δευτέρα στην ολομέλεια το ν/σ για τους δανειολήπτες...



Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από την κοινοβουλευτική επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου το νομοσχέδιο για την ευνοϊκή μεταχείριση δανειοληπτών. Η ΝΔ ψήφισε όλα τα άρθρα. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ διατύπωσαν επιφυλάξεις για τα άρθρα 2 και 5, που καθορίζουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής σε πρόγραμμα διευκόλυνσης. Η ΔΗΜΑΡ διατύπωσε επιφυλάξεις και για το άρθρο 10, που ορίζει ότι η υπαγωγή στο πρόγραμμα διευκόλυνσης γίνεται μόνο για μία φορά.


Ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε όλα τα άρθρα με εξαίρεση το άρθρο 17, στο οποίο δήλωσε «ναι». Το συγκεκριμένο άρθρο αναφέρει ότι το δικαστήριο ρυθμίζει ικανοποίηση απαιτήσεων των πιστωτών μέχρι το 80% της αντικειμενικής αξίας της κύριας κατοικίας (σ.σ. η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών έχει ζητήσει το ποσοστό αυτό να φθάνει το 100%). Επιφυλάξεις διατύπωσαν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή. «Όχι» σε όλα τα άρθρα δήλωσε το ΚΚΕ.
Στη συζήτηση που προηγήθηκε, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης κλήθηκε, πολλές φορές, από βουλευτές να ξεκαθαρίσει το θέμα της αναστολής των πλειστηριασμών και όλοι τάχθηκαν υπέρ της παράτασης της αναστολής τους διότι «η οικονομική κρίση είναι ακόμη εδώ».
Χαρακτηριστική είναι η παρότρυνση που απηύθυνε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Βλάχος, προς τους υπουργούς, να ξεκαθαρίσουν τι θα κάνει η κυβέρνηση διότι η αναστολή πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία λήγει στο τέλος του 2013 και η κοινωνία αγωνιά. «Δεν μπορεί για ένα τόσο σοβαρό θέμα να μιλάμε με μισόλογα κύριε υπουργέ. Πρέπει η κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τι θέλει να κάνει και να κάνουμε μία συζήτηση, στην οποία να ακουστούν οι προτάσεις όλων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάχος.likavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com