Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο Α/ΓΕΕΘΑ πρώτο "θύμα" της πολιτικής "στείλτε τους στρατιωτικούς στα δικαστήρια"




ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Λένε ότι όποιος “σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες”. Αυτό ακριβώς έκανε η κυβέρνηση στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Το χειρότερο είναι ότι δεν είναι ακόμη και τώρα σαφές αν το έχει καταλάβει.

Ποιες ήταν οι επιλογές της κυβέρνησης στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων;

Πρώτον να κάνει ότι μπορούσε για να τις “προστατεύσει” από αλόγιστες και δυσβάσταχτες περικοπές. Όχι επειδή αποτελούν άβατο ή προνομιακή επαγγελματική τάξη. Αλλά επειδή οι στρατιωτικοί ακόμη και πριν από την κρίση ήταν κακοπληρωμένοι . Και επειδή καμία χώρα στην οποία επικρατεί η λογική δεν επιτρέπει την διάλυση ενός από τους βασικότερους πυλώνες της λειτουργίας της.

Δεύτερον στον επίπεδο των αντιδράσεων που υπήρξαν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην ύπαρξη συνδέσμων και ενώσεων. Επειδή ζούμε στο 2013 και είμαστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας δεν μπορούν να μείνουν στην δεκαετία του 1950 και εκτός όσων γίνονται και ισχύουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις άλλων χωρών. Όπως της Κύπρου για παράδειγμα όπου ο ανάλογος ΣΥΣΜΕΔ λειτουργεί σε πλήρη συνεργασία με το υπουργείο Άμυνας. Με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση μπορούσε είτε να αποδεχτεί τις δικαστικές αποφάσεις νομιμοποίησης του ΣΥΣΜΕΔ και να νομοθετήσει για την λειτουργία του, είτε να πάει σε μια πορεία σύγκρουσης καταδικασμένη από την αρχή. Φυσικά επέλεξε το δεύτερο!

Ποια ήταν η “λογική”, το “σχέδιο” και ο στόχος των διώξεων κατά στρατιωτικών; “Δεν μπορούμε να τους καταδικάσουμε ,αλλά θα τους “ταλαιπωρήσουμε” με πολύχρονες και κουραστικές δικαστικές μάχες”. Να τρέχουν στα δικαστήρια δηλαδή. Το “κόλπο” χρησιμοποιείτε πολλά χρόνια τώρα και για τους δημοσιογράφους ,όχι μόνο από την σημερινή κυβέρνηση αλλά και από πολλές άλλες που προηγήθηκαν. Απλά η σημερινή το εφαρμόζει και κατά των στρατιωτικών.

Τι δεν έχει “διαβάσει” όμως σωστά; Όταν κάποιος δεν έχει να χάσει και πολλά ή και τίποτα γίνεται “ανίκητος”. Η επιλογή της “σιδηράς πυγμής” απέτυχε παταγωδώς αλλά η κυβέρνηση αρνείται να το καταλάβει . Αντιθέτως δείχνει να θέλει να κινηθεί περισσότερο προς τα άκρα και γι΄ αυτό στο “τραπέζι” έχουν πέσει πλέον και οι απολύσεις. Έτσι γενικώς και αορίστως.

Το κλίμα στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ευθύνη της κυβέρνησης. Όχι του ΣΥΣΜΕΔ,του Τσουκαράκη ή του Τσάκαλου. Αυτή είναι η αλήθεια. Συνεπώς απ΄ αυτή πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες. Απ΄ ότι μαθαίνουμε όμως αυτά που έρχονται είναι ακόμη πιο φοβερά και τρομερά για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Κι αν εξακολουθήσει να πορεύεται με τη λογική “θα τους τρέχουμε στα δικαστήρια και θα σωπάσουν”, δεν είμαστε καθόλου αισιόδοξοι.

Προς το παρόν πάντων ο μόνος που έχει πιθανότητες να “τρέχει στα δικαστήρια” είναι ο Α/ΓΕΕΘΑπου όσο κι αν αγούγεται παράδοξο μοιάζει να είναι το “πρώτο θύμα” της κυβερνητική πολιτκής στο χώρο των ΕΔ. Και με δική του συγκατάθεση μάλιστα. onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com