Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΣΤΗ ΜΟΥΡΟΥΖΗ Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΚΑΙ ΚΟΥΒΕΛΗ Το μήνυμα του πρωθυπουργού για την ΕΡΤ και τις μεταρρυθμίσεις...



Νίκος Παναγιωτόπουλος 
Στο πατρικό του σπίτι στην οδό Μουρούζη, λίγα μέτρα από τα παλαιά γραφεία της Ν.Δ. στη Ρηγίλλης, ο κ. Αντ. Σαμαράς επέλεξε να συγκαλέσει τη «μυστική» σύσκεψη για το λουκέτο στην ΕΡΤ.
Σε συνάντηση που είχαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής – η οποία ήταν μυστική-ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη σχετικά με την απόφασή του να κλείσει η ΕΡΤ.


Το κυβερνητικό επιτελείο φαίνεται ότι προέκρινε αυτόν τον χειρισμό  προκειμένου να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα, όπως έλεγαν συνεργάτες του πρωθυπουργού, ότι δεν διστάζει να συγκρουστεί ακόμα και με τα πιο ισχυρά συντεχνιακά συμφέροντα αλλά και τους δημοσιογράφους και δει της κρατικής τηλεόρασης που στην πλειονότητά τους θεωρούνται από τους πολίτες ως κομματικά ευνοημένοι.
Ο κ. Σαμαράς θέλησε να κάνει μία κίνηση που θα έστελνε πολλαπλά μηνύματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Με αυτόν τον τρόπο  θέλησε να δείξει  την αποφασιστικότητά του να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις και τις διαρθρωτικές αλλαγές με οποιοδήποτε κόστος. Στο εσωτερικό ότι δεν εκβιάζεται από συντεχνίες και μικροκομματικές ισορροπίες  αλλά και ότι δεν υπάρχουν «προνομιούχοι» στην αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα. Στο εξωτερικό  ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις αλλαγές και με αποφάσεις που δεν προβλέπονται από τις μνημονιακές υποχρεώσεις.   
Ο πρωθυπουργός δεν έχει στην ατζέντα του  εκλογές είναι, όμως, έτοιμος να τις κάνει , αν τραβήξουν στα άκρα  την αντιπαράθεση για την ΕΡΤ οι δύο κυβερνητικοί εταίροι. Το    δίλημμα προς την κοινωνία θα είναι η ανανέωση της εντολής για συνέχιση της μεταρρυθμιστικής προσπάθειας και της σωτηρίας της χώρας ή επιστροφή στο χάος και στα πρακτικές του παρελθόντος  που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

newspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com