Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013

Σαμαράς: Ας χρεωθούν τις εκλογές αυτοί που δεν θέλουν τις μεταρρυθμίσεις.


Αυστηρό μήνυμα απέστειλε ο πρωθυπουργόςΑντώνης Σαμαράς στους κυβερνητικούς του εταίρους από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ στοΝαύπλιο. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως οι εκλογές δεν είναι η κατάλληλη λύση, ωστόσο πέταξε το μπαλάκι στους κυβερνητικούς του εταίρους, λέγοντας χαρακτηριστικά «ας πάνε σε εκλογές αυτοί που δεν θέλουν τις μεταρρυθμίσεις». Μιλώντας για την ΕΡΤ ο κ. Σαμαράς, ανέφερε ότι για κάποιους το κλείσιμό της είναι πρόσχημα.


Η παράταξη της Δημοκρατίας και της Ευρώπης έχει περάσει πολλά, αλλά έχει αντέξει την κρίση, και δυναμώνει. Η παράταξη γεμίζει τις μπαταρίες της για νέους αγώνες, είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του και πρόσθεσε ότι η ΝΔ άντεξε σε τόσο δύσκολες συνθηκες γιατί πάντα λέει την αλήθεια.
Σήμερα έχουμε να διαλέξουμε δύο δρόμους, ή να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις ή να συμβιβαστούμε με εκείνους που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στον τόπο. Εμείς δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τους βολεμένους για να μην χάσουν τα προνόμιά τους, είπε σε αυστηρό ύφος ο κ. Σαμαράς.
Ήδη όπως είπε, η μοίρα της πατρίδας μας αλλάζει και το ξέρουν όλοι. Η μοίρα ομως δεν μπορεί να αλλάξει με την ΕΡΤ. Την ΕΡΤ που σήμερα θρηνούν εκείνοι που έβριζαν μέχρι πριν από λίγο. Η ΕΡΤ είναι όμως μόνο ένα πρόσχημα, είπε.
«Η σωτηρία του τόπου δεν είναι μόνο έργο μιας παράταξης, η σωτηρία του τόπου ενώνει τους Έλληνες. Αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας, τώρα πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη. Δεν υπάρχουν στεγανά για βολεμένους, δεν υπάρχουν παιδιά ενός κατώτερου θεού. Δεν μπορούμε συνεχώς να ζούμε με δανεικά, δεν το αντέχει ο τόπος, να ζούμε συνεχώς με μνημόνια, σύντομα πρέπει να τελειώσουν, όμως δεν μπορεί να γίνει αυτό, όταν κάποιοι πληρωνουν τα πάντα και κάποιοι τη γλυτώνουν για πάντα» είπε ο κ. Σαμαράς.
Στη συνέχεια ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο 1 εκατ, των ανέργων που μετρά η χώρα και πρόσθεσε ότι ο ίδιος δεν υποστηρίζει τις απολύσεις στο Δημόσιο για να προστεθούν και άλλοι άνεργοι στη λίστα, όμως κάποιες απολύσεις είναι απαραίτητες. 
«Σύντομα θα αποκαλυφθούν όλα όσα έμεναν καλυμμένα μέχρι χθες και όταν τελειώσει το εμπάργκο στην ενημέρωση κάποιοι θα ντραπούν για αυτά που θα αποκαλυφθούν. Ασφαλώς μέσα στην ΕΡΤ υπήρξαν αξιόλογα προγράμματα και φυσικά αξιόλογοι άνθρωποι. Σήμερα, όμως απαλλάσσουμε την ΕΡΤ από τα κυκλώματα. Καταργούμε την ΕΡΤ και στη θέση της δηιουργούμε μια αληθινά δημόσια τηλεόραση. Έχω ήδη προτείνει μια μεταβατική λύση. Τόσο καιρό ΕΡΤ είχαμε, αλλά δημόσια ενημέρωση δεν είχαμε. Κάποιοι αναρωτιόνται σήμερα, γιατί δεν εξυγιάνατε την ΕΡΤ εν λειτουργία. Έγιναν προσπάθειες, πολλοί το προσπάθησαν αλλά απέτυχαν. Το κάστρο των βολεμένων έμενε άθικτο. Δεν χρειαζόταν να μας το ζητήσει κανείς για να το κάνουμε, το επιλέξαμε γιατί έπρεπε να αγγίξουμε τους βολεμένους. Αυτή τη διαφορά με το χθες εμείς την τολμήσαμε. Με υποκρισία μας λένε να κάνουμε πίσω. Την κατάργησή της κανείς δεν την ζήτησε, αλλά να απολυθούν 2000 από το δημόσιο, όλοι μαζί οι πολιτικοί το ψηφίσαμε. Να τους κόβαμε από κάπου αλλού και να αφήναμε άθικτους τους βολεμένους της ΕΡΤ;» διερωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.
«Σε λίγα χρόνια η Ελλάδα θα γίνει αγνώριστη, πιο δυναμική πιο περήφανη από ποτέ. Προκαλούμε την αντίδραση όλων εκείνων που δεν θέλουν να αλλάξει  τίποτα. Είπαμε η κατάργηση της ΕΡτ ήταν πρόσχημα. Τώρα αυτό που ξεκίνησε δεν μπορεί να πάει πίσω και το καταλαβαίνουν όλοι σιγά σιγά. Η υπόθεση της ΕΡΤ έθεσε ένα μείζον θέμα, αν θα τολμήσουμε μεταρρυθμίσεις ή να θα σερνόμαστε με τις μεταρρυθμίσεις που μας επιβάλλουν από έξω. Αν θα τα κάνουμε με δικαιοσύνη. Η κοινωνία τα κατάλαβε» είπε και επανέλαβε πως «συμβιβασμό με τους βολεμένους δεν μπορούμε να κάνουμε». 
«Δεν μπορώ να δεχτώ η συμμαχία των βολεμένων να επιβάλλει στη χώρα ποιες μεταρρυθμίσεις μπορούν να γίνουν ή όχι. Γύρω μας συσπειρώνονται πολλοί που δεν ανήκαν στην παράταξη μας, γιατί είδαν την θέλησή μας να αλλάξει ο τόπος». 
«Ορισμένοι που έχουν το μονοπώλιο του θράσους μιλούν για Δημοκρατία, για ενημέρωση, αυτοί που έχουν επιβάλλει εμπάργκο στην ενημέρωση, αλλά δεν μας ξέρουν καλά. Οι κραυγές τους δεν μας τρομάζουν. Κάτι ακόμα, κάποιοι πιστεύουν αφελώς ότι θα μας εγκλωβίσουν σε δίλημμα εκλογών, ας μην κουράζονται, δεν θα μας εγκλωβίσουν. Το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ποιος θα χρεωθεί έκτακτες εκλογές, γιατί κανείς δεν τις θέλει, το δίλημμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων. Εμείς πάντως δεν θα το κάνουμε γιατί δεν το θέλουμε», τόνισε.
«Εμείς κάναμε προτάσεις απεμπλοκής, άλλοι να προσέξουν να μην το χρεωθούν, γιατί η πορεία των μεταρρυθμίσεων δεν ανακόπτεται. Εμείς ξέρουμε ακριβώς που πατάμε, πατάμε πάνω στο αίτημα σαρωτική αλλαγή, να τα αλλάξουμε όλα. Άλλοι συσπειρώθηκαν γύρω μας με ενθουσιασμό. Κάποιοι δυσφορούν με τον τρόπο που το κάναμε, αλλά εμείς τολμήσαμε. Δεν τα υποσχόμαστε και μετά να μην τα κάνουμε. Τα τολμάμε», τόνισε ο κ. Σαμαράς.
Καταλήγοντας ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε τα μέλη της ΝΔ τονίζοντας ότι ο δρόμος άνοιξε για το μέλλον των παιδιών μας.
 newspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr