Σάββατο 4 Μαΐου 2013

ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ «Made in Germany» εν όψει… ξεφύγαμε…






Οι δυνατότητες που δίνει η σύγχρονη πληροφορική τεχνολογία προβληματίζουν έντονα, αφού μετά σειρά άλλων χωρών, έχει έρθει η σειρά της Γερμανίας που καλείται να αποφασίσει εάν θα δώσει τη δυνατότητα στις αρχές ασφαλείας να παραβιάζουν κάθε έννοια σεβασμού των προσωπικών δικαιωμάτων των πολιτών με σκοπό να θωρακιστούν απέναντι σε σύγχρονες απειλές όπως είναι η τρομοκρατία.
Εάν τα μέτρα που προτείνονται υιοθετηθούν, τότε όταν κάποιος θεωρηθεί ύποπτος για την τέλεση οποιουδήποτε αδικήματος, το ειδικό λογισμικό θα έχει εξασφαλίσει μέσα σε μερικά μόνο λεπτά όλο το ιστορικό των περιηγήσεων του στόχου στο διαδίκτυο και κάθε άλλη ενέργεια στην οποία έχει προβεί (επικοινωνία κάθε είδους, ακόμα και μέσω Skype, αποστολή μηνυμάτων κ.λπ.).
Μέχρι στιγμής, υποτίθεται, οι αρχές ασφαλείας συμμορφώνονται με τις απαγορεύσεις πρόσβασης στον υπολογιστή του οποιουδήποτε οι οποίες αναιρούνται μόνο κατόπιν εισαγγελικής εντολής, ενώ εξακολουθούν να υφίστανται περιορισμοί. Κανείς βέβαια δεν πιστεύει ότι αυτό γίνεται σεβαστό (ακόμα και από Γερμανούς)… Οπότε και έχει ξεσπάσει «μάχη» ανάμεσα σε όσου αναπτύσσουν λογισμικό για να υποκλέψουν και αυτούς που θέλουν να το μπλοκάρουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com