Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Οι αριθμοί που δείχνουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν αναμένουν Ανάσταση.....


Η Μεγάλη Εβδομάδα διαρκείας της χώρας συνεχίζεται για τρίτη χρονιά και το θέμα είναι ότι όλα δείχνουν ότι έχουμε “κολλήσει” στην Μεγάλη Παρασκευή. Η Ανάσταση που απόψε θα εορτάσουμε σε εθνικό επίπεδο δεν φαίνεται πουθενά και η “νηστεία” γίνεται όλο και πιο σκληρή.


Η κατάσταση στην οικονομία έχει επηρεάσει δραματικά τις Ένοπλες Δυνάμεις όσο κι αν οι δηλώσεις για το αντίθετο επιμένουν. Οι στρατιωτικοί βρίσκονται σε κατάσταση δραματική και αυτό δεν μπορεί παρά να επηρεάζει την εύρυθμη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων. Μας αρέσει ,δεν μας αρέσει αυτή είναι η εξαιρετικά δυσάρεστη πραγματικότητα η οποία αποτυπώνεται σε αριθμούς:

•Περικοπές εισοδημάτων για τους στρατιωτικούς κοντά στο 40%

•Μαζικές παραιτήσεις που πλέον προκαλούν μεγάλο προβληματισμό! Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 έχουν παραιτηθεί 567 αξιωματικοί “χαιρέτησαν” και αποχώρησαν. Για να υπάρχει μέτρο σύγκρισης όλο το 2012,είχαν αποχωρήσει 800. Δηλαδή το 70% των περυσινών παραιτήσεων συμπληρώθηκε μέσα σε τρεις μήνες.

Επιπλέον το κλίμα που υπάρχει εντός Ενόπλων Δυνάμεων γίνεται όλο και πιο βαρύ για λόγους που δεν έχουν να κάνουν με τα οικονομικά. Το αίσθημα αδικίας που βιώνουν τα στελέχη στην πλειοψηφία τους, είναι δικαιολογημένο. Τα όσα γίνονται στις μεταθέσεις των στελεχών δείχνουν ότι τα κόμματα που κυβερνούν έχουν μείνει στην δεκαετία 80 και του 90. Τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο, κανείς δεν έχει σοβαρευτεί.

Σ΄ όλα αυτά έχει έρθει να προστεθεί κι ένα παράδοξο κλίμα αυταρχισμού, για το οποίο δεν δόθηκε η παραμικρή αφορμή. Γι΄ αυτό και ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης που γίνεται προκαταβολικά για τα χειρότερα που έρχονται. Η πειθαρχία στο στράτευμα θα το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ,δεν έχει διαταραχθεί στο ελάχιστο παρά την σκληρή πραγματικότητα στην οποία καταδικάστηκαν. Το κύμα διώξεων χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος δείχνει μια ηγεσία που έχει χάσει τον έλεγχο και μετρά την αγανάκτηση των στελεχών από το πόσα εγγεγραμμένα μέλη έχει ο ΣΥΣΜΕΔ ή πόσοι στρατιωτικοί εμφανίστηκαν με στολή σε συγκεντρώσεις! Λες και όσοι πήγαν με πολιτικά δεν είναι δυσαρεστημένοι.

Τα δύσκολα έρχονται λένε όσοι ξέρουν. Και η Ανάσταση αργεί.
onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com