Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Ποιοι στρώνουν το έδαφος για εκλογές;


Από την σκληρή κριτική στην αποθέωση περνάει η εικόνα της ελληνικής κυβέρνησης από τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Για πολλούς η ευνοϊκή αυτή αντιμετώπιση δείχνει και την στρατηγική απέναντι στην πολιτική που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και την θετική στάση της Ευρώπης απέναντι στην αποτελεσματικότητά της.


Από την πλευρά της η Γερμανία αναγνωρίζει ευχαρίστως την προσήλωση της κυβέρνησης στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και δεν παραλείπει να χαιρετίζει τις αποκρατικοποιήσεις.
Οι εκλογές όμως που έρχονται τον Σεπτέμβριο στη Γερμανία τείνουν να λάβουν χαρακτήρα ορόσημου για τις εξελίξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη. Όπως αναφέρει το real.gr η Αθήνα προσδοκά σε ένα νέο «κούρεμα» του χρέους της, με τη συμμετοχή πλέον του δημόσιου τομέα και υπολογίζει σε μια «απελευθερωμένη Μέρκελ» που θα το επιβάλει εύκολα. Η ίδια η Καγκελάριος από την πλευρά της έχει παρουσιάσει τη διαχείριση της κρίσης ως έργο δικής της έμπνευσης. Εχει λοιπόν κάθε λόγο να θέλει να πετύχει - ή έστω να φαίνεται ότι πετυχαίνει.
Το Βερολίνο έχει λοιπόν πολλούς λόγους να προβάλλει την ελληνική πρόοδο - ακόμη και να υπερβάλλει για αυτήν και χρησιμοποιεί σε αυτή την προσπάθεια τους γνωστούς διαύλους του στα ΜΜΕ. Είναι ενδεικτικό ότι στη συζήτηση για τα πρωτοφανή επίπεδα ανεργίας στις χώρες που πλήττονται από την κρίση δεν θίγεται καν το ενδεχόμενο να πρόκειται για συνέπεια ή αστοχία των προγραμμάτων λιτότητας. Αντιθέτως, ο κ. Σόιμπλε καταχεριάζει πλέον καθημερινά την Κομισιόν για καθυστερήσεις και εμφανίζεται ως προστάτης των απανταχού ανέργων της Ευρώπης. «Ούτως ή άλλως στην πολιτική ο χρόνος μετράει διαφορετικά», επισημαίνει στη Real News στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών που εκτιμά ότι προέχει να παραμείνει στην κυβέρνηση ο συνασπισμός CDU-FDP και μετά... βλέπουμε.
 parepolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com