Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

ΙΜΒΡΟΣ: Και μουσουλμάνοι στην Ανάσταση....


Μεγάλες αναφορές στην λειτουργία της Αναστάσεως στην εκκλησία της Παναγίας που έγινε το Πάσχα στην Ίμβρο χοροστατούντος του Οικουμενικού  Πατριάρχη Βαρθολομαίου κάνει ο τουρκικός τύπος.Στη λειτουργία παρέστησαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, κ Νικόλαος Μαθιουδάκης, κληρικοί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο  και την Ελλάδα, εκατοντάδες  Ορθόδοξοι που κατάγονται από την Ίμβρο και ζουν σε διάφορες χώρες, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Γερμανία κτλ.  Στη λειτουργία που έγινε, έλαβαν μέρος και πολλοί μουσουλμάνοι, αναφέρει η Σαμπάχ η οποία σημειώνει ότι στο νησί τράβηξαν την προσοχή τα οχήματα με ελληνικές πινακίδες,ενώ  έγινε γνωστό ότι δεν είχε μείνει άδειο δωμάτιο σε κανένα ξενοδοχείο.  Στην λειτουργία, αναφέρουν οι εφημερίδες ,  έγιναν προσευχές για την ειρήνη, την υγεία, και την ευημερία. Στη συνέχεια παρακάθησαν σε τραπέζια που είχαν ετοιμαστεί από τους Ρωμιούς τουρκικής υπηκοότητας που ζουν στην Ίμβρο.Σημειώνεται ότι η λειτουργία μεταδόθηκε ζωντανά σε πολλές χώρες και στην Ελλάδα. 
 

Ο Οικουμενικός  Πατριάρχης Βαρθολομαίος είχε μεταβεί, ως γνωστόν από τις 29 Απριλίου στην γενέτειρά του Ίμβρο, όπου συναντήθηκε με τους Ιμβρίους. Λόγω της μετάβασης του  Πατριάρχη στην Ίμβρο διπλασιάστηκαν τα μέτρα ασφαλείας στο νησί και τράβηξε την προσοχή ο μεγάλος αριθμός μελών της πολιτικής αστυνομίας.

Και στον Αη Γιώργη στην Αττάλεια

 Η Ηurriyet με τον τίτλο «Πάσχα στον Αη Γιώργη» γράφει ότι πραγματοποιήθηκε λειτουργία για το Πάσχα στην ιστορική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που είχε ιδρυθεί στις αρχές του 19ου αιώνα στην Αλάνια, του νομού της Αττάλειας. Στη λειτουργία έλαβαν μέρος Χριστιανοί της ρωσικής ορθοδόξου εκκλησίας. Στη λειτουργία παρέστησαν περίπου 300 άτομα και αναγνώστηκαν εορταστικά τροπάρια και οι πιστοί άναψαν κεριά. Στη λειτουργία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πισιδίας, ο οποίος είπε σχετικά με τη λειτουργία ότι «είναι μια άκρως σημαντική μέρα για τους ανθρώπους που ήρθαν από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τη Γεωργία και τις άλλες χώρες. Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως το δήμο της Αττάλειας. Μας βοήθησαν πολύ». 
H Taraf με τον τίτλο «Προσευχές για την ειρήνη το Πάσχα» γράφει ότι πραγματοποιήθηκαν λειτουργίες στον Τσανάκκαλε (Ίμβρο), στο Χατάϊ και στο Μάρντιν για την εορτή του Πάσχα. Σημειώνεται επίσης  ότι στη λειτουργία που έγινε στο Χατάϊ έγιναν προσευχές για να αφεθούν ελεύθεροι οι κληρικοί που έχουν απαχθεί. onaert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com