Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Δημήτρης Χατζής, Πρόεδρος Παμμακεδονικής ΗΠΑ: Τέλος οι δικαιολογίες- ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απομάκρυνση Μουζάλα!...


Την σφοδρή αντίδραση της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο η  πραγματικά πρωτοφανής και ενάντια σε κάθε λογική αναφορά του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, όπου αναφέρθηκε στο κράτος των Σκοπίων ως Μακεδονία. Καταρχάς υπήρξε ανακοίνωση της Οργάνωσης, η οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι :
“Η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα των Ελλήνων της Αμερικής στο Μακεδονικό ζήτημα, απαιτεί την άμεση παραίτηση του Υπουργού Αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα. Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο γεωπολιτικών ανακατάξεων στην ευρύτερη περιοχή, δεν συγχωρούνται «γκάφες».Η απολογία «παρασύρθηκα» δεν στοιχειοθετεί επαρκή δικαιολογία σε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος. Ζητούμε από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της κυβέρνησης του στο θέμα της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που μέλος της υποπίπτει σε σχετικό ατόπημα. Τη στιγμή που η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών δίνει μάχη για την αναίρεση της αναγνώρισης της Π.Γ.Δ.Μ. με το όνομα Μακεδονία, είναι αδιανόητο στελέχη της κυβέρνησης να αποκαλούν την γείτονα «Μακεδονία» και να ενισχύουν την προπαγάνδα και επιχειρηματολογία της. Αντιθέτως θα έπρεπε με κάθε πρόσφορο μέσο τα μέλη της κυβερνήσεως να αντιμετωπίσουν με υπευθυνότητα και άμεσα τα προβλήματα που δημιουργεί το κράτος-μόρφωμα της Π.Γ.Δ.Μ. στην περιοχή των Βαλκανίων και να εργασθούν για τη διασφάλιση των ζωτικών συμφερόντων της Ελλάδας”
Ο Ηellas FM επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Δημήτρη Χατζή, ο ποίος ήταν λάβρος ενάντια στην πρωτοφανή δήλωση Μουζάλα.
Συνέντευξη στον Δημήτρη ΦΙλιππίδη
Κύριε Πρόεδρε, βλέπουμε μία ακόμα απαράδεκτη αναφορά στον όρο Μακεδονία από Κυβερνητικό Στέλεχος. Πόσο απογοητευμένος νιώθετε;
Οι Μακεδόνες του απόδημου ελληνισμού, προσπαθούμε με κάθε μέσο και με αντίξοες συνθήκες να προασπίσουμε την ελληνικότητα τη Μακεδονίας, να αποκαταστήσουμε τις ιστορικά απαράδεκτες διεκδικήσεις των Σκοπιανών αλλά και να βάλουμε έναν φραγμό σε κάθε αλυτρωτική και ανιστόρητη διεκδίκηση των γειτόνων μας. Η αναφορά του κ. Μουζάλα, σε συνέχεια, των επίσης ανόητων αναφορών του κ.Ξυδάκη, αλλά και άλλων Κυβερνητικών στελεχών, είναι απαράδεκτη και θα τολμήσω να πω, προδοτική. Οι δικαιολογίες πλέον δεν στέκονται και εάν ο κ. Πρωθυπουργός δεν καρατομήσει άμεσα τον κ. Μουζάλα, τότε σημαίνει ότι τόσο ο ίδιος και η σημερινή Κυβέρνηση όχι μόνο ανέχονται αλλά και ενστερνίζονται  αυτήν την προκλητική στάση. Δεν ζητούμε απλά, αλλά απαιτούμε την απομάκρυνση του επικίνδυνου Υπουργού αλλά και κάθε άλλου που προκαλεί το κοινό αίσθημα. Δώσαμε περίοδο χάριτος στην Κυβέρνηση, και ο κ. Τσίπρας στην συνάντηση που είχαμε μαζί του στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα και υποχωρητικότητα. Ομως, δυστυχώς η πορεία άλλα αποδεικνύει. Κάνουμε έναν αγώνα πολύ δύσκολο και κινήσεις προς πάσα κατεύθυνση, χωρίς να έχουμε την στήριξη των Κυβερνήσεων της πατρίδας, στον βαθμό που θα θέλαμε και θα επρεπε να είναι. Εϊναι διαφορετικό όμως, να μην έχεις την τήριξη και διαφορετικό να σε προδίδουν από μέσα. Οι δικαιολογίες και τα ελαφρυντικά τελείωσαν .Θα το πω όσο πιο καθαρά και με σαφήνεια μπορώ. Δεν αναγνωρίζουμε λάθος, καταγγέλουμε ώς άκρως ύποπτη και αντεθνική την τοποθέτηση Μουζάλα. Επίσης αναρωτιόμαστε γιατί ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας δεν αντέδρασε και δέχτηκε την αναφορά στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ανερυθρίαστα.
ΕΡΩΤΗΣΗ  Ο κ. Καμμένος ζήτησε την παραίτηση και απομάκρυνση Μουζάλα από την Κυβέρνηση. Πως το κρίνετε;
Συμφωνούμε απόλυτα με την στάση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης και περιμένουμε με αγωνία την αντίδραση του Πρωθυπουργού. Σήμερα ξεπεράστηκε για ακόμη μία φορά η κόκκινη γραμμή της λογικής και της πραγματικότητας. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Πλέον θα το πούμε δυνατα εδώ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κύριοι πολιτικοί είτε είστε μαζί μας είτε είστε απέναντι μας. Ειτε εργάζεστε για την πατρίδα μας, είτε εξυπηρετείτε ύποπτα συμφέροντα.
Την σφοδρή αντίδραση της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ, προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο η  πραγματικά πρωτοφανής και ενάντια σε κάθε λογική αναφορά του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Μουζάλα στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα. Καταρχάς υπήρξε ανακοίνωση της Οργάνωσης, η οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι : “Η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών, εκφράζοντας το κοινό αίσθημα των Ελλήνων της Αμερικής στο Μακεδονικό ζήτημα, απαιτεί την άμεση παραίτηση του Υπουργού Αναπληρωτή Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα. Σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο γεωπολιτικών ανακατάξεων στην ευρύτερη περιοχή, δεν συγχωρούνται «γκάφες».Η απολογία «παρασύρθηκα» δεν στοιχειοθετεί επαρκή δικαιολογία σε θέματα εθνικού ενδιαφέροντος. Ζητούμε από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τις θέσεις της κυβέρνησης του στο θέμα της ονομασίας της Π.Γ.Δ.Μ. καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που μέλος της υποπίπτει σε σχετικό ατόπημα. Τη στιγμή που η Παμμακεδονική Ένωση Ηνωμένων Πολιτειών δίνει μάχη για την αναίρεση της αναγνώρισης της Π.Γ.Δ.Μ. με το όνομα Μακεδονία, είναι αδιανόητο στελέχη της κυβέρνησης να αποκαλούν την γείτονα «Μακεδονία» και να ενισχύουν την προπαγάνδα και επιχειρηματολογία της. Αντιθέτως θα έπρεπε με κάθε πρόσφορο μέσο τα μέλη της κυβερνήσεως να αντιμετωπίσουν με υπευθυνότητα και άμεσα τα προβλήματα που δημιουργεί το κράτος-μόρφωμα της Π.Γ.Δ.Μ. στην περιοχή των Βαλκανίων και να εργασθούν για τη διασφάλιση των ζωτικών συμφερόντων της Ελλάδας”
Ο Ηellas FM επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Δημήτρη Χατζή, ο ποίος ήταν λάβρος ενάντια στην πρωτοφανή δήλωση Μουζάλα.
Συνέντευξη στον Δημήτρη ΦΙλιππίδη
Κύριε Πρόεδρε, βλέπουμε μία ακόμα απαράδεκτη αναφορά στον όρο Μακεδονία από Κυβερνητικό Στέλεχος. Πόσο απογοητευμένος νιώθετε;
Οι Μακεδόνες του απόδημου ελληνισμού, προσπαθούμε με κάθε μέσο και με αντίξοες συνθήκες να προασπίσουμε την ελληνικότητα τη Μακεδονίας, να αποκαταστήσουμε τις ιστορικά απαράδεκτες διεκδικήσεις των Σκοπιανών αλλά και να βάλουμε έναν φραγμό σε κάθε αλυτρωτική και ανιστόρητη διεκδίκηση των γειτόνων μας. Η αναφορά του κ. Μουζάλα, σε συνέχεια, των επίσης απαράδεκτων αναφορών του κ.Ξυδάκη, αλλά και άλλων Κυβερνητικών στελεχών, είναι απαράδεκτη και θα τολμήσω να πω, προδοτική. Οι δικαιολογίες πλέον δεν στέκονται και εάν ο κ. Πρωθυπουργός δεν καρατομήσει άμεσα τον κ. Μουζάλα, τότε σημαίνει ότι τόσο ο ίδιος και η σημερινή Κυβέρνηση όχι μόνο ανέχονται αλλά και ενστερνίζονται  αυτήν την προκλητική στάση. Δεν ζητούμε απλά, αλλά απαιτούμε την απομάκρυνση του επικίνδυνου Υπουργού αλλά και κάθε άλλου που προκαλεί το κοινό αίσθημα. Δώσαμε περίοδο μέλιτοςστην Κυβέρνηση, και ο κ. Τσίπρας στην συνάντηση που είχαμε μαζί του στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα και υποχωρητικότητα. Ομως, δυστυχώς η πορεία άλλα αποδεικνύει. Κάνουμε έναν αγώνα πολύ δύσκολο και κινήσεις προς πάσα κατεύθυνση, χωρίς να έχουμε την στήριξη των Κυβερνήσεων της πατρίδας, στον βαθμό που θα θέλαμε και θα επρεπε να είναι. Εϊναι διαφορετικό όμως, να μην έχεις την τήριξη και διαφορετικό να σε προδίδουν από μέσα. Οι δικαιολογίες και τα ελαφρυντικά τελείωσαν .Θα το πω όσο πιο καθαρά και με σαφήνεια μπορώ. Δεν αναγνωρίζουμε λάθος, καταγγέλουμε ώς άκρως ύποπτη και αντεθνική την τοποθέτηση Μουζάλα. Επίσης αναρωτιόμαστε γιατί ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας δεν αντέδρασε και δέχτηκε την αναφορά στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ανερυθρίαστα.
ΕΡΩΤΗΣΗ  Ο κ. Καμμένος ζήτησε την παραίτηση και απομάκρυνση Μουζάλα από την Κυβέρνηση. Πως το κρίνετε;
Συμφωνούμε απόλυτα με την στάση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης και περιμένουμε με αγωνία την αντίδραση του Πρωθυπουργού. Σήμερα ξεπεράστηκε για ακόμη μία φορά η κόκκινη γραμμή της λογικής και της πραγματικότητας. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική. Πλέον θα το πούμε δυνατα εδώ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, κύριοι πολιτικοί είτε είστε μαζί μας είτε είστε απέναντι μας. Ειτε εργάζεστε για την πατρίδα μας, είτε εξυπηρετείτε ύποπτα συμφέροντα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
hellasfm.us
hellasfm.us

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com