Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗΣ:"MAKΕΔΟΝΙΑ ,ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ"...


Μόνον ευκαιριακή εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κάποιος την ξαφνική και, φυσικά, καθυστερημένη «πατριωτική» αντίδραση των «Εθνικοφρόνων» Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και της ΕΛΙΑΣ (ΠΑΣΟΚ) προς τον «φιλέλληνα» Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτζ για τη δημιουργία άτυπης ομάδας Ευρωβουλευτών με το όνομα «φίλοι της Μακεδονίας». Ειδικά, όταν μία από τις επιστολές συνυπογράφει ο κ. Κούλογλου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στην προεκλογική του εκστρατεία ως υποψήφιος ευρωβουλευτής δήλωνε για τα Σκόπια: «Αποκαλώ τη Μακεδονία με το όνομά της: Μακεδονία, όπως ο υπόλοιπος κόσμος».
Που ήταν όλοι αυτοί οι «Μακεδονομάχοι» Ευρωβουλευτές όταν εξέφραζε η συγκεκριμένη Κροάτισσα Ευρωβουλευτής (μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει η ΝΔ) στις 16 Δεκεμβρίου 2015, την πρόθεση της για τη δημιουργία της εν λόγω ομάδας; Που είναι όλοι αυτοί όταν πραγματοποιούνται οι επίσημες συνεδριάσεις της Αντιπροσωπείας στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή ΕΕ-σκοπίων; Μήπως κάποιοι προσπάθησαν να γίνουν μέλη της συγκεκριμένης επιτροπής ώστε, υπό το πρόσχημα της κομματικής πειθαρχίας  να εκδηλώνουν περιορισμένες αντιδράσεις  στις αντίστοιχες εξελίξεις; Τότε βέβαια, δεν ήταν επίκαιρο το θέμα του ονόματος του κράτους των Σκοπίων.
Αλλά, ας επικεντρωθούμε στην ουσία. Τι πραγματικά ζητούν οι Ευρωβουλευτές που υπογράφουν τις επιστολές αυτές ;
Οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν στον Σουλτζ να αποστασιοποιηθεί αυτής της πρωτοβουλίας! Δεν προτείνουν ούτε να απαγορεύσει  ην υλοποίησή της, αλλά ούτε να την καταδικάσει!
Ενώ η κ. Καϊλή και ο κ. Ανδρουλάκης έχουν απορίες και διερωτώνται αν επιτρέπεται να διατίθεται αίθουσα εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για συναντήσεις της ανεπίσημης αυτής ομάδας με ονομασία που δεν αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση σε συναδέλφους.
Από την πλευρά τους οι Ευρωβουλευτές της  ΝΔ, απλά δηλώνουν ότι, τέτοιες κινήσεις έστω και με «τον μανδύα του ανεπίσημου» γίνονται μόνο για τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων! Με άλλα λόγια δηλαδή, όλες και όλοι, δεν εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στην ουσία του θέματος αλλά, στον τύπο.
Είναι φανερό ότι, οι συγκεκριμένες κινήσεις των «Μακεδονομάχων», είναι άνευ ουσίας και θα πέσουν στο κενό καθόσον στο «Ευρωπαϊκό ναό της Δημοκρατίας» ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζεται και να ενεργεί ελευθέρα σύμφωνα με τους νόμους και τους κανονισμούς. Συνεπώς, ασχέτως με την αντίδρασή τους, η Κροάτισσα συνάδελφος μπορεί να πραγματοποιήσει την πρωτοβουλία της.  Το γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι δεν πρόκειται να  αποτρέψουν την ενέργεια. Στηρίζονται όμως στην προβολή της κινήσεώς τους από τα διαπλεκόμενα μέσα μαζικής επικοινωνίας και στην ευπιστία των  Ελλήνων, ώστε να την προβάλουν  ως πρωτοβουλία εθνικού περιεχομένου και ουσίας.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή από την πρώτη ημέρα της παρουσίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχεδίασε, οργάνωσε και πραγματοποίησε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, κινήσεις, παρεμβάσεις και εκδηλώσεις για το θέμα της ονομασίας των σκοπίων και την ανάδειξη των πραγματικών επιδιώξεων των Σκοπίων. Επέβαλε στους επίσημους εκπροσώπους των Ευρωπαϊκών και ΝΑΤΟϊκών θεσμών αυτό που δεν κατάφεραν τόσα χρόνια οι πολιτικοί θρύλοι των συστημικών κομμάτων, να απευθύνονται δηλαδή αυτοί στα σκόπια με το πραγματικό τους όνομα.
O Ελληνικός λαός γνωρίζει ότι, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ακούγεται πλέον μία ουσιαστική και αποφασιστική πατριωτική Ελληνική φωνή η οποία θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση να εκφράζει την ψυχή όλων των Ελλήνων, χωρίς λαϊκιστικές κορώνες και φραστικά πυροτεχνήματα.
Οι Ευρωβουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή
Ακολουθεί η αποστομωτική απάντηση των Ευρωβουλευτών της Χρυσής Αυγής στην Κροάτισσα Ευρωβουλευτή Petir στην προσπάθειά της να δημιουργήσει μία άτυπη ομάδα με το όνομα "φίλοι της Μακεδονίας".
Αγαπητή κα. Petir,
Χαίρομαι και γεμίζω ικανοποίηση βλέποντας  ότι επιθυμείτε να δημιουργήσετε εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μία ανεπίσημη ομάδα επονομαζόμενη "φίλοι της Μακεδονίας". Είναι  πραγματικά μία υπέροχη ιδέα να ανταλλάξουμε απόψεις και να μοιραστούμε τις σκέψεις μας σχετικά με την Μακεδονία. Αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μία  ανασκόπηση της ιστορίας της Μακεδονίας, την προέλευση της γλώσσας και της κουλτούρας της, όπως επίσης και να συζητήσουμε για την παρούσα κατάσταση καθώς η πΓΔΜ χτίζει κατά μήκος των συνόρων της φράχτες για να αποτρέψει την είσοδο μεταναστών (νόμιμων ή μη) στη χώρα της.
Αλλά, απ’ όσο γνωρίζω, η Ελλάδα συμπεριλαμβανομένου τού γεωγραφικού διαμερίσματος της Μακεδονίας, είναι ήδη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών  είναι ο κ. Κοτζιάς και όχι ο κ. Popofski. Υποθέτω ότι, θέλετε να δημιουργήσετε μία ανεπίσημη ομάδα φίλων της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (πΓΔΜ). Μπορώ να καταλάβω αυτή την παρανόησή σας. Είναι ένα συνηθισμένο λάθος που γίνεται από πολλούς. Ακόμη και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνουν αυτό το φοβερό λάθος.
Θα ήταν φρονιμότερο να μετονομάσετε την ομάδα, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν αρκετοί που θα συμμετάσχουν αναζητώντας την Μακεδονία και εν τέλει θα διαπιστώσουν ότι δεν πρόκειται για την Μακεδονία αλλά για την πΓΔΜ.
Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός Λάμπρος Φουντούλης Στραγηγός Γεώργιος Επιτήδειος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr