Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

ΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΑ ΠΑΤΡΩΑ ΕΔΑΦΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 41 ΧΡΟΝΙΑ ...


"Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη των Ελλήνων τα ιερά" 
 Ρεπορτάζ : Αποστόλης Λέινας

Ύστερα από 41 χρόνια ένας ακόμη Ήρωας της Κυπριακής Τραγωδίας της προδομένης γενιάς του 1974, ο οποίος έπεσε ηρωικά μαχόμενος εναντίον των Τούρκων εισβολέων στην Κύπρο, επιστρέφει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Έλαφο Πιερίας. Ένας Ήρωας επιστρέφει στα πάτρια εδάφη, στην πιερική γη. Επιστρέφει μια αγκαλιά κόκαλα ιερά, μέσα σε μια μικρή κρύα λειψανοθήκη καλυμμένη με τη γαλανόλευκη για να... 


ταφεί με τις πρέπουσες τιμές στα σπλάχνα της γης που τον γέννησε.
Ο Ηρωικός Στρατιώτης Νικόλαος Τσιγκαρόπουλος υπηρετούσε στις Διαβιβάσεις στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου - ΕΛΔΥΚ - και έπεσε υπέρ πατρίδος ηρωικά  μαχόμενος  κατά των Τούρκων εισβολέων στο Β' ΟΧΥΡΟ στις 16 Αυγούστου του 1974, επιβεβαιώνοντας με τη θυσία του τον όρκο των αρχαίων Αθηναίων στρατιωτών:
«Οὐ καταισχυνῶ ὅπλα τὰ ἱερὰ, οὐδ’ ἐγκαταλείψω τὸν παραστάτην ὅτῳ ἂν στοιχήσω· ἀμυνῶ δὲ καὶ ὑπὲρ ἱερῶν καὶ ὁσίων καὶ μόνος καὶ μετὰ πολλῶν» (Δε θα ντροπιάσω τα όπλα τα ιερά, ούτε θα εγκαταλείψω τον συμμαχητή μου, με οποιονδήποτε κι αν ταχθώ στη γραμμή. Θα αμυνθώ δε για τα ιερά και τα όσια και μόνος και μετά πολλών).
Τα λείψανα του Ήρωα Νικόλαου Τσιγκαρόπουλου και άλλων 5 πεσόντων Ελλήνων Ηρώων  που επαναπατρίζονται έχουν ταυτοποιηθεί με τη μέθοδο του DNA. 

Σαράντα ένα χρόνια μετά την Κυπριακή Τραγωδία ο λαός της Πιερίας θα υποδεχθεί τα κόκαλα τα ιερά του Ήρωα Νικόλαου Τσιγκαρόπουλου την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι στην Έλαφο, όπου και θα γίνει η ταφή με τιμές εν ενεργεία στρατιωτικού. 

Μετά από 41 χρόνια, οικογένειες πεσόντων δεν έχουν θρηνήσει, δεν έχουν κηδέψει τους ανθρώπους τους, καθώς εκατοντάδες συμπατριώτες μας ακόμα αναζητούν την τύχη των παιδιών τους, των αδελφών τους, των δικών τους ανθρώπων.

Η ιστορική μνήμη συνυπάρχει στη σύγχρονη καθημερινότητα, δεν μας επιτρέπει να λησμονήσουμε την τουρκική εισβολή και κατοχή, την διχοτομημένη Μεγαλόνησο. Μας καθορίζει και υπενθυμίζει το χρέος της ελληνικής πολιτείας να δοθεί τέλος στον ανθρώπινο πόνο και επιτέλους να γίνει γνωστή η κάθε πτυχή της Κυπριακής Τραγωδίας.
 
ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟΛΑΟ ΤΣΙΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟ!!!
ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr