Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

Στο ΣτΕ οι ένστολοι για το επίδομα αλλοδαπής ...


Την ανάκληση των εκκαθαριστικών του φόρου εισοδήματος από το 1999 μέχρι σήμερα ζητούν με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας 362 ένστολοι αλλά και δημόσιοι λειτουργοί οι οποίοι υπηρέτησαν ή υπηρετούν στο εξωτερικό. Ο λόγος; Όπως υποστηρίζουν φορολογήθηκε παράνομα το επίδομα αλλοδαπής, παρά τις αντίθετες αποφάσεις της Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου που έχει κρίνει αντισυνταγματικό το σχετικό νόμο.
Το Δημόσιο δεν προσαρμόστηκε στις σχετικές αποφάσεις με αποτέλεσμα να μην ανακαλέσει τα εκκαθαριστικά σημειώματα των Δ.Ο.Υ. Αν και οι προσφεύγοντες κατέθεσαν αιτήσεις διεκδικώντας το αφορολόγητο του επιδόματος αλλοδαπής και την ακύρωση των σχετικών εκκαθαριστικών σημειωμάτων το αίτημα τους δεν έγινε δεκτό.
Έτσι, η υπόθεση έφτασε στο ΣτΕ με τους 362 να στρέφονται κατά του υπουργού Οικονομικών ζητώντας να ακυρωθεί η άρνηση προσαρμογής στις δικαστικές αποφάσεις του περασμένου έτους υπογραμμίζοντας ότι το Δικαστήριο έχει αποφανθεί πως το επίμαχο επίδομα έχει αποζημιωτικό χαρακτήρα.
Όπως υποστηρίζουν στην προσφυγή τους παραβιάζονται οι συνταγματικές αρχές της ασφάλειας δικαίου, του κράτους δικαίου, της νομιμότητας, της χρηστής διοίκησης, της προστασίας της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του διοικουμένου προς το κράτος και της ισότητας, ενώ αναφέρουν ότι η αρχή της νομιμότητας επιβάλλει στην διοίκηση την «υποχρέωση ανάκλησης κάθε παράνομης διοικητικής πράξης», ενώ η μη προσαρμογή της Πολιτείας στις δικαστικές αποφάσεις συνιστά κατάχρηση εξουσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr