Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

KAI ΑΛΛΗ ΑΝΕΡΓΙΑ--«Αφού η κυβέρνηση δεν μας δίνει την άδεια, φεύγουμε από τις Σκουριές» !...


Aναστολή των επενδύσεων της Eldorado Gold στις Σκουριές της Χαλκιδικής, με την απόλυση σε πρώτη φάση 600 εργαζομένων ανακοίνωσαν οι Καναδοί, συνδέοντας την στάση που θα κρατήσουν στην επένδυση από την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης στην χορήγηση των σχετικών αδειών για την υλοποίηση του έργου.

«Έχουμε καθήκον προς όλους τους μετόχους και τους κοινωνικούς εταίρους μας και οι κίνδυνοι που το Υπουργείο δημιουργεί δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να αναστείλουμε κάθε περαιτέρω επένδυση στο έργο των Σκουριών και να απολυθούν πάνω από 600 εργαζόμενοι», ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Gold, Πολ Ράιτ. Και συμπλήρωσε: «θα είμαστε υπομονετικοί και θα αναμένουμε μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2016 την εκκρεμούσα άδεια εγκατάστασης που απαιτείται για την Ολυμπιάδα. Εφόσον μέχρι τότε δεν έχουν χορηγηθεί η άδεια τότε και το έργο αυτό θα ανασταλεί με αποτέλεσμα την απώλεια επιπλέον 500 θέσεων εργασίας. Θα συνεχίσουμε την αξιολόγηση των επενδύσεών μας στο Στρατώνι ενώ τα έργα μας στη Θράκη θα τεθούν σε καθεστώς φροντίδας και συντήρησης».

Σε ερώτηση, μάλιστα, δημοσιογράφου, ως προς το τι θα έλεγε σε κάποιον επενδυτή εάν τον ρωτούσε ποια είναι η γνώμη του για  τις επενδύσεις στην Ελλάδα τώρα κι αν αξίζει να επενδύσει κανείς, ο ίδιος χαμογελώντας με πικρία απάντησε «είναι διλημματική η απάντηση. Δεν εχει να κάνει με τους ανθρώπους στην Ελλάδα, αλλά με την κυβέρνηση. Θα ήταν δύσκολο να πω κάτω απο αυτήν την πίεση με επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμύριων δολαρίων να βρίσκονται σε κίνδυνο σε κάποιον να επενδύσει στην Ελλάδα».

Απάντηση Σκουρλέτη

Η κυβέρνηση δεν υποκύπτει σε εκβιασμούς, είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνος Σκουρλέτης, σχολιάζοντας την ανακοίνωση της πολυεθνικής εταιρείας "Eldorado Gold", για αναστολή μέρους των επενδύσεων στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή "Καθημερινά", με τους Νικόλ Καζαντζίδου και Χρήστο Μάτη, εξέφρασε τη δυσφορία του για το γεγονός ότι ο διευθύνων σύμβουλος της καναδικής πολυεθνικής, Πολ Ράιτ, αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη για σήμερα συνάντησή τους και -όπως είπε ο υπουργός- να προηγηθεί η σημερινή συνέντευξη τύπου.

"Ίσως να πρόκειται για μια απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων, ή μια απόπειρα εκβιασμών. Νομίζω δεν υπολογίζουν σωστά αν θεωρούν ότι η ελληνική κυβέρνηση υπόκειται σε κάθε είδους εκβιασμό. Εκείνο το οποίο εμείς πορευόμαστε είναι ο σεβασμός στο περιβάλλον και η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος" είπε και πρόσθεσε: "με υπαιτιότητα δική του (σ.σ. του κ. Ράιτ) ακυρώθηκε η συνάντηση και έχει μεταφερθεί για αύριο. Να προηγηθεί η συνέντευξη Τύπου, να ανακοινωθούν οι προθέσεις της εταιρείας και μετά να έρθει να κουβεντιάσει μαζί μας".

Ο κ. Σκουρλέτης επέκρινε ακόμη όσους καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι με την αποχώρηση της πολυεθνικής από τη Βόρεια Χαλκιδική θα χαθούν 2.000 θέσεις εργασίας, τονίζοντας ότι πρόκειται για 830 - 850 εργαζόμενους και πρόσθεσε: "όταν αξιολογείται μια επένδυση πρέπει να αξιολογηθεί αν αντιστρατεύεται και αν υπονομεύει και άλλες θέσεις εργασίας στην περιοχή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com