Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΣΤΑ CAPITAL CONTROLS – Διαβάστε ποιες ελαφρύνσεις έρχονται στις συναλλαγές και ποιους αφορά...


Σε περαιτέρω χαλάρωση των capital controls προχώρησε η Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών. Συγκεκριμένα, με βάση την τελευταία απόφαση:
  • Αυξάνουν στις 250.000 ευρώ την ημέρα για κάθε τράπεζα (από 150.000 ευρώ που οριζόταν στην προηγούμενη) τα όρια με βάση τα οποία οι Ειδικές Υποεπιτροπές μπορούν να δέχονται αιτήματα για μεταφορές κεφαλαίων από επιχειρήσεις και επαγγελματίες, προκειμένου να πληρωθούν τιμολόγια κτλ.
  • Ανεβαίνει σε 80 εκατ. ευρώ, από 70 εκατ. ευρώ που όριζε η απόφαση του Σεπτεμβρίου, το εβδομαδιαίο εγκριτικό όριο των Ειδικών Υποεπιτροπών για καθεμία από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.
  • Συνολικά το όριο για το τραπεζικό σύστημα ανεβαίνει στα 352,380 εκατ. ευρώ εβδομαδιαίως από τα 308 εκατ. ευρώ προηγουμένως.
  • Αυξάνει στις 20.000 ευρώ μηνιαίως (από 10.000 ευρώ προηγουμένως) το όριο που επιτρέπει να γίνονται συναλλαγές χωρίς να εξετάζεται το προηγούμενο ιστορικό κινήσεων του εκάστοτε πελάτη. Να σημειωθεί ότι ποσά κάτω των 5.000 ευρώ εξετάζονται απευθείας από τα καταστήματα των τραπεζών.
  • Ορίζεται η περίοδος 01/07/2014-30/06/2015 ως αυτή που λαμβάνεται υπόψη για να εξεταστεί το αίτημα μεταφοράς, αντί για το διάστημα 1/1/2015-31/12/2015 που ίσχυε προηγουμένως
  • Η εκταμίευση εγκεκριμένης συναλλαγής ισχύει για δώδεκα εργάσιμες ημέρες από την επομένη της κοινοποίησης της έγκρισης, αντί 7 ημερών προηγουμένως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr