Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΛΥΣΗ: Πόσες φορές θα πληρώσουν οι Έλληνες τους τραπεζίτες και τους διεθνείς τοκογλύφους; ...


Υπερψηφίστηκε από την Βουλή το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, σύμφωνα με το οποίο τα «κόκκινα δάνεια» θα περιέλθουν στην αρμοδιότητα των «κορακιών» της διεθνούς τοκογλυφίας, ήτοι τα ονομαζόμενα και distress funds.
Συντόμως και συγκεκριμένα από το νέο έτος θα κατατεθούν στη Βουλή και εφαρμοστικοί νόμοι σύμφωνα με τους οποίους τα funds θα έχουν πολλά εργαλεία προκειμένου να εισπράξουν τις οφειλές ή να προβούν σε κατασχέσεις. Σε άλλο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί με το επόμενο πακέτο των προαπαιτούμενων θα περιέλθουν στην δικαιοδοσία τους και τα στεγαστικά δάνεια καθώς και τα επιχειρηματικά δάνεια των λεγόμενων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ταυτοχρόνως, μέχρι το τέλος του έτους θα πραγματοποιηθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, οι οποίες θα λάβουν από τους Έλληνες πολίτες πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να κλείσουν τις λογιστικές «μαύρες τρύπες» τους. Εδώ είναι και το μεγάλο αμαρτωλό μυστικό του πολιτικού συστήματος, αφού ο πρωθυπουργός κωλύεται να ονοματίσει τις πρακτικές που οδήγησαν στην ανάγκη ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
Τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια», είτε αυτά δόθηκαν σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, είτε δόθηκαν σε κόμματα, «ημέτερους», οργανισμούς κομμάτων, κανάλια, «νταβατζήδες» και εργολάβους αποτελούν τη μαύρη λογιστική «τρύπα» των τραπεζών. Είναι χρήματα που δόθηκαν από τις καταθέσεις των Ελλήνων, με αποτέλεσμα τώρα αυτά τα χρήματα να μην υπάρχουν στην πραγματικότητα, ενώ οι Έλληνες τα κατέθεσαν πραγματικά στις τράπεζες. Κοινώς, μοίρασαν τις καταθέσεις των Ελλήνων.
Στην πορεία της μνημονιακής κρίσης, οι Έλληνες έχουν πληρώσει τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών συνολικού κόστους γύρω στα 160 δισ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα δόθηκαν από την ΕΚΤ, όμως εν τέλει θα πληρωθούν από τους Έλληνες πολίτες, αφού περιλαμβάνονται στο λεγόμενο «χρέος» της χώρας, για την αντιμετώπιση του οποίου υπογράφονται τα μνημόνια.
Στις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών δεν υπήρχε η πρόβλεψη να μην αποτελούν μέρος του δημοσίου χρέους, εφόσον πρόκειται για κακές πρακτικές ιδιωτών και δη των τραπεζιτών. Επίσης δεν υπήρχε η πρόβλεψη για κάθε ευρώ που ανακεφαλαιοποιούνται οι τράπεζες να υπάρχει το αντίστοιχο «κούρεμα» των «κόκκινων δανείων». Τα μοναδικά χρέη που χαρίστηκαν ήταν στα κόμματα του «συνταγματικού τόξου» και στους «νταβατζήδες» της δημόσιας ζωής.
Με βάση αυτές τις δύο εγκληματικές παραλείψεις των ελλαδικών κυβερνήσεων τα λεγόμενα «κόκκινα δάνεια» περιέρχονται στην δικαιοδοσία των ξένων funds, ήτοι στους ίδιους ανθρώπους που ανήκει το λεγόμενο «δημόσιο χρέος». Κοινώς δεν έφταναν οι έως τώρα τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, τώρα η «πέτρα του σκανδάλου» έρχεται στην δικαιοδοσία των διεθνών τοκογλύφων για να εισπράξουν για ΤΕΤΑΡΤΗ φορά το ίδιο χρέος.

Κώστας Αλεξανδράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com