Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Για... έντιμο συμβιβασμό με την ΠΓΔΜ στο ζήτημα της ονομασίας μίλησε ο Κοτζιάς ...


Η καλή συνεργασία είναι το ζητούμενο στις σχέσεις Ελλάδας - ΠΓΔΜ, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, στις κοινές του δηλώσεις με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, μετά τη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι και οι δύο πλευρές θέλουν να αξιοποιήσουν τις συζητήσεις που γίνονται στον ΟΗΕ για το κεντρικό πρόβλημα του ονόματος της γειτονικής χώρας, σημειώνοντας την ανάγκη για έναν... έντιμο συμβιβασμό.

«Θέλουμε συνεργασία στο προσφυγικό. Μιλήσαμε για αστυνομική συνεργασία, οικονομία, τουρισμό» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κοτζιάς.

Σημείωσε επίσης ότι κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η ευρωπαϊκή πορεία της ΠΓΔΜ, αλλά και ενεργειακά ζητήματα.

Η επίσκεψη Πόποσκι γίνεται σε ανταπόδοση εκείνης, την οποία πραγματοποίησε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, στην ΠΓΔΜ, στις 24 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης εκείνης ανακοινώθηκαν τα 11 Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών, που αφορούν στη συνεργασία στους τομείς της παιδείας, του πολιτισμού, του εμπορίου, των μεταφορών, της ενέργειας, της εσωτερικής ασφάλειας και δικαιοσύνης και της επαναφοράς των πολιτικών διαβουλεύσεων των υπουργείων Εξωτερικών των δυο χωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com