Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Βερολίνο: Τριμερής Ελλάδας, Τουρκίας και Γερμανίας για το προσφυγικό --Kομισιόν: Έχει ξεκινήσει η διαδικασία συνεργασίας με την Τουρκία...



Τη συζήτηση περί συνάντησης μεταξύ Ελλάδας, Γερμανίας και Τουρκίας με θέμα την προσφυγική κρίση, για την οποία μίλησε προχθές ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, επιβεβαίωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέφεν Ζάιμπερτ είπε χαρακτηριστικά ότι η προσφυγική κατάσταση επηρεάζει ιδιαίτερα και τις 3 χώρες.

«Οι τρεις μίλησαν για αυτό και συμφωνούν ότι θα είχε νόημα να διεξαχθεί μία τέτοια συνάντηση», δήλωσε ο ίδιος.
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, διευκρίνισε ότι δεν είναι σήμερα σε θέση να ανακοινώσει την ημερομηνία και τον τόπο για μια τέτοια συνάντηση.

Kομισιόν: Έχει ξεκινήσει η διαδικασία συνεργασίας με την Τουρκία

«Υπάρχει κίνηση, η διαδικασία έχει ξεκινήσει» δήλωσε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αναφορικά με το θέμα της συνεργασίας με την Τουρκία στη αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς έκανε αναφορά στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία την οποία ακολούθησε η επίσκεψη του αντιπροέδρου της Επιτροπής, Φρανς Τίμερμανς, αλλά και στις επαφές που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου G20.

«Ελπίζουμε ότι αυτή η διαδικασία θα καταλήξει στη μετάβαση από το κοινό σχέδιο δράσης σε μια αποτελεσματική συμφωνία που μπορεί να υλοποιηθεί και να επιφέρει συγκεκριμένες αλλαγές επί τόπου», είπε.

Ο ίδιος ανέφερε πως προετοιμάζεται ήδη η προαναγγελθείσα Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ΕΕ με την Τουρκία, ημερομηνία για την οποία, ωστόσο, δεν έχει οριστεί ακόμα.

Εξάλλου, ερωτηθείσα για το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα από την ΠΓΔΜ, η αρμόδια για τη Μετανάστευση εκπρόσωπος της Επιτροπής, Νατάσα Μπερτό σημείωσε:

«Οι δύο χώρες βρίσκονται σε επικοινωνία και επιβεβαίωσαν, κατά τη διάρκεια της εβδομαδιαίας τηλεδιάσκεψης των σημείων επικοινωνίας από τις χώρες που βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων, την κοινή τους πρόθεση για συνεργασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com