Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Υπό παρακολούθηση 35 ύποπτοι Αλβανοί τζιχαντιστές ...


"Θύλακες" του Ισλαμικού Κράτους έχουν δημιουργηθεί τους τελευταίους μήνες στη Αλβανία και τώρα οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για βαθιές ρίζες της ISIS στην χώρα τους.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών πάνω από 140 Αλβανοί, υπηρετούν στις τάξεις των φανατικών ισλαμιστών, ενώ γίνεται συστηματικά στρατολόγηση στα σχολεία αλλά και μέσω διαδικτύου.
Συμπλήρωσε δε ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή καθώς ορισμένα από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που ιδρύονται χρηματοδοτούνται από εξτρεμιστικές οργανώσεις.
Σε σύγκριση με τον πληθυσμό, η Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια, θεωρούνται από τις πιο «προβληματικές» περιοχές των Βαλκανίων, καθώς εμφανίζουν τον υψηλότερο αριθμό νέων που στρατολογούνται ή συμμετέχουν σε ακραίες οργανώσεις του Ισλαμικού Κράτους.
Μετά τη στρατολόγηση, στέλνονται οργανωμένα στη Συρία αλλά και το Ιράκ, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτουν οι υπηρεσίες της Αλβανίας.
Σημειώνεται ότι μετά το χτύπημα στο Παρίσι, οι αρχές της Αλβανίας έχουν θέση υπό στενή παρακολούθηση 35 υπόπτους για διασυνδέσεις με την τρομοκρατία, ενώ η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.
























Πηγή: http://www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com