Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

ΜΥΤΙΛΗΝΗ--ΦΩΤΟ--Δύσκολη η κατάσταση στη Μόρια ...




"Χθες βράδυ στη Μόρια, καμία ουρά στο χώρο καταγραφής των Συριων κλπ χιλιάδες κόσμου στο δεύτερο σημείο καταγραφής των Αφγανών κλπ, άδειο το καρα-τεπέ που και εκεί γίνεται καταγραφή Σύριων.
Στη Μόρια, ο κόσμος στα κάγκελα, οικογένειες στα κτήματα καίνε ότι βρουν μπροστά τους για να ζεσταθούν, υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν 7 ημέρες για να καταγραφούν, η χαρά των καντίνων, τα λεφτά των ανθρώπων τελειώνουν. Φαντάζομαι ότι οι αρχές περιμένουν να γίνει μια φασαρία, να ρίξουν λίγο ξύλο κ δακρυγόνα για να καταλάβουν ότι υπάρχει πρόβλημα και να χρησιμοποιήσουν περισσότερο προσωπικό κ μέσα για τους Αφγανούς κ να ομαλοποιηθεί μετά η κατάσταση"
αυτά αναφέρει ο συντονιστής των Οικολόγων Πράσινων στη Λέσβο Μιχάλης Μπάκας.

Εθελοντές έχουν αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες με εικόνες αθλιότητας στη Μόρια.... το "hot spot" της Ευρώπης στη Λέσβο είναι τελικά σημείο εξαθλίωσης και προσβολής.

Δημοσίευμα στη lifo.gr αναφέρει:
Πολλοί, περιμένοντας να καταγραφούν, ζουν σε σκηνές μέσα σε ελαιοκτήματα που έχουν καταπατήσει. Παρά τις συνεχείς αναχωρήσεις μεταναστών και προσφύγων με τακτικά και έκτακτα δρομολόγια, πολλοί από αυτούς που φτάνουν στη Μυτιλήνη μέχρι να καταγραφούν παραμένουν στο νησί κι εξαιτίας του τεράστιου αριθμού δεν χωρούν στα κέντρα με αποτέλεσμα να μένουν σε σκηνές μέσα σε ελαιοκτήματα που έχουν καταπατήσει, γύρω από το Κέντρο Καταγραφής και Ταυτοποίησης στη Μόρια. Σε επιστολές διαμαρτυρίας οι ιδιοκτήτες μαρτυρούν πως τα ελαιοκτήματα αυτά σε πολύ μεγάλο μέρος τους έχουν καταστραφεί, αφού εκτός από τους κορμούς, τα υπόλοιπα τμήματα των ελαιοδέντρων έχουν κοπεί και καεί. Επίσης, έχουν καταστραφεί στο σύνολο τους όλες οι αγροτικές υποδομές αυτών των κτημάτων (περιφράξεις, αναλήμματα, αγροικίες, γεωτρήσεις κλπ). Από μεριάς των αυτοδιοικητικών αρχών χτες πραγματοποιήθηκαν καταγραφές των ζημιών, έτσι ώστε να προχωρήσει η διεκδίκηση αποζημιώσεων για την κατεστραμμένη αγροτική παραγωγή.
























http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/koinonia/dyskoli-i-katastasi-sti-moria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com