Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2015

Έρχονται απολύσεις 10.000 τραπεζικών υπάλλήλων ...


Πάνω από 10.000 τραπεζικοί υπάλληλοι θα χάσουν την δουλειά τους όπως συμφώνησαν κυβέρνηση και θεσμοί.
Αυτό θα γίνει σε βάθος δυο χρόνων και θα προκύψει από το κλείσιμο υποκαταστημάτωντραπεζών αλλά και την πώληση των ακινήτων των τραπεζών στο εξωτερικό.
Από  τους συνολικά 42.000 τραπεζουπαλλήλους που υπάρχουν στην Ελλάδα οι 10.000 θα πρέπει να χάσουν την δουλειά τους. Αυτό θα γίνει υποτίθεται για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας.
Σημειώνεται ότι το θέμα μείωσης προσωπικού και απολύσεων είχε τεθεί από τις διαπραγματεύσεις για το πρώτο μνημόνιο αλλά είχε μπει στην άκρη. Οι ελληνικές τράπεζεςπωλούν τις θυγατρικές τους στα Βαλκάνια και όπως σημειώνεται με αυτή την κίνηση μένουν πίσω αφού χάνουν την δυνατότητα να ανακάμψουν και να μεταφέρουν κέρδη στην Ελλάδα.
Αλλάζει πλήρως το τοπίο στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με σχέδιο που περιλαμβάνει το κλείσιμο καταστημάτων και την πώληση των περιουσιακών στοιχείων τωντραπεζών στο εξωτερικό.
Απόρροια αυτού, σύμφωνα με το Liberal, ένας στους τέσσερις τραπεζοϋπαλλήλους να χάσουν τη δουλειά τους τα επόμενα δύο χρόνια..
Οι 10.000 απολύσεις αφορούν μόνον εργαζόμενους στην Ελλάδα, όταν αυτή την στιγμή ο αριθμός τους είναι 42.000 τραπεζοϋπάλληλοι. Το θέμα είχε τεθεί από το πρώτο κιόλας μνημόνιο, αλλά επανήλθε και επαναδιατυπώθηκε με την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση, η οποία και είναι εν εξελίξει.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα το σχέδιο απολύσεων υλοποιείται με το πρόσχημα της μείωσης του κόστους.
Η συρρίκνωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος ήταν από τις πρώτες «προτάσεις» που έπεσαν στο τραπέζι από τους δανειστές και με αντικειμενικό στόχο την μείωση της πολιτικής επιρροής της χώρας μας σε γειτονικές χώρες. Ήταν σαφές, ότι η δεσπόζουσα θέση που είχε το ελληνικό τραπεζικό σύστημα στα Βαλκάνια ήταν «ενοχλητική».
Το πρόβλημα που δημιουργείται σήμερα είναι ότι με την υποχρεωτική πώληση των θυγατρικών στα Βαλκάνια οι ελληνικές τράπεζες χάνουν αυτόματα και τη δυνατότητα να ανακάμψουν και να μεταφέρουν κέρδη στην Ελλάδα, καθώς οι χώρες των Βαλκανίων βρίσκονται σε φάση ανάκαμψης, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr