Σάββατο, 21 Νοεμβρίου 2015

Υπ. Δικαιοσύνης: Το Συμβούλιο Φυλακών έχει επικεφαλής εισαγγελέα-Απάντηση για τη ρύθμιση που προβλέπει βραχιολάκι σε κρατούμενους...


Για συντονισμένη προσπάθεια να εντοπιστούν ατοπήματα στη νομοπαρασκευαστική δραστηριότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο. Σε σχέση με δημοσίευμα εφημερίδας του Σαββάτου, ότι παρακάμπτεται η Δικαιοσύνη στη διαδικασία με το βραχιολάκι που αφορά και τον κρατούμενο Νίκο Ρωμανό τονίζεται ότι το Συμβούλιο Φυλακών που κρίνει το θέμα έχει επικεφαλής εισαγγελικό λειτουργό.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου έχει ως εξής: «Η συντονισμένη προσπάθεια για ανακάλυψη ατοπημάτων στη νομοπαρασκευαστική δραστηριότητα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη. Σειρά τώρα έχει η γνωστή ρύθμιση για τις εκπαιδευτικές άδειες των κρατουμένων με "βραχιολάκι". Το υπουργείο προκρίνει να επαφίεται η σχετική κρίση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της φυλακής, το οποίο προεδρεύεται από εισαγγελέα. Λόγος: ο εισαγγελέας - επόπτης της φυλακής είναι γνώστης, όχι μόνο της κατηγορίας ή της καταδίκης, αλλά και της πορείας του κρατουμένου και των συνθηκών της εκτέλεσης της ποινής, δεδομένα τα οποία συνήθως δεν είναι γνωστά στον ανακριτή της υποθέσεως. Θεωρεί άραγε κανείς ακατάλληλους για τη σχετική κρίση τον εισαγγελέα και τα μέλη του Πειθαρχικού Συμβουλίου;

Το υπουργείο Δικαιοσύνης πάντως επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά: Θα ακούσει στο πλαίσιο της ανοιχτής διαβούλευσης με πολλή προσοχή τους αντιλόγους, θα επεξεργαστεί τα κείμενα και θα προτείνει τις θέσεις που προάγουν την κοινωνική ασφάλεια και το κράτος δικαίου. Παρακάμπτει τις κραυγές και ευχαριστεί τους πολίτες και τους αρμόδιους που συμβάλλουν με τα σχόλιά τους στην ευρύτερη νομοπαραγωγική διαδικασία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr