Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΩΝ ΜΚΟ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ;;;


Δύο μήνες έχουν περάσει από τότε που ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Παναγιώτης Προβέντζας σε δύο διαφορετικές συναντήσεις που είχε με εκπροσώπους των ΜΚΟ που δρουν στη Λέσβο, στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και το Παλαιό Δημαρχείο, ζήτησε τα πτυχία των ιατρών των ΜΚΟ και τις άδειες άσκησης επαγγέλματός τους για να παραχωρηθούν διαπιστεύσεις.
Μόνο δύο ΜΚΟ έχουν ανταποκριθεί και οι υπόλοιποι γιατροί, χωρίς διαπιστεύσεις, δρουν ανεξέλεγκτα και κατά βούληση. Έως και βελονισμό κάνουν κάποιοι θεραπευτές σε πρόσφυγες προς… χαλάρωση των τελευταίων, ξανά χωρίς να τους έχει δοθεί η σχετική άδεια.

Οφείλουν να πιστοποιηθούν
«Θα μπορούσατε να διανοηθείτε να πήγαινα εγώ μια ωραία πρωία στη Δανία, τη Σουηδία και όπου αλλού και ν’ αρχίζω να εξετάζω γυναίκες ως γυναικολόγος;» αναρωτιέται ο κ. Προβέτζας. Η απάντηση είναι προφανής: «Όχι βέβαια, θα έπρεπε να πάρω τη σχετική άδεια».

Και εξηγεί ότι «η Λέσβος αυτήν τη στιγμή μπορεί να δέχεται ένα τεράστιο μεταναστευτικό κύμα, δεν είναι όμως εμπόλεμη ζώνη ώστε ο κάθε γιατρός να κάνει ό,τι θέλει και μπορεί». Μάλιστα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου προσθέτει ότι έχει ευχαριστήσει πολλάκις στις περιπτώσεις, όπου του έχει δοθεί ευκαιρία, τους γιατρούς των ΜΚΟ που συνδράμουν στο έργο των γιατρών της Λέσβου.
Ωστόσο, στις δύο συναντήσεις που είχε μαζί τους, επεσήμανε -και υποτίθεται ότι έχουν συμφωνήσει και οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ- ότι για τον καλό συντονισμό και την οργάνωση του ιατρικού έργου οι γιατροί που επιθυμούν να συνδράμουν οφείλουν να δηλώσουν τη διάθεσή τους καθώς και τις απαραίτητες πιστοποιήσεις (πτυχίο, άδεια άσκησης επαγγέλματος), ώστε να κατανεμηθούν αναλόγως των αναγκών.
Εξάλλου, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, με επίκεντρο την υγειονομική ενίσχυση της Λέσβου και μετά την επίσκεψη του επιτρόπου Υγείας και του γενικού γραμματέα Δημόσιας Υγείας Γιάννη Μπασκόζου, όπως είχαμε επισημάνει, αναφέρεται ότι θα προχωρήσει παρέμβαση σε σχέση με τη βελτίωση στον συντονισμό ανάμεσα στις δομές του δημοσίου συστήματος υγείας και τις ΜΚΟ, αλλά και η δημιουργία θεσμικού πλαισίου για την καταγραφή, την εποπτεία και το συντονισμό των ΜΚΟ για την πρόσβασή τους στο πεδίο και την παροχή υπηρεσιών υγείας.

«Χάος και αναρχία»
Ως χάος και αναρχία μάς περιέγραψε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Στρατής Κλεάνθης αυτό που επικρατεί με τις ΜΚΟ εντός του «Βοστανείου» Νοσοκομείου, ενώ έχει λάβει υπόψη του ενημέρωση για τα τεκταινόμενα και ο διοικητής του Βασίλης Μουζάλας.

«Πρέπει να μπει άμεσα μια τάξη», μας τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κλεάνθης. Κι άλλοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου περιγράφουν στο «Ε» απαράδεκτες συμπεριφορές εκπροσώπων των ΜΚΟ, οι οποίοι «κάνουν τις δικές τους διαγνώσεις, εκφράζουν τη δυσπιστία τους απέναντι στους γιατρούς και τρομοκρατούν τους εργαζόμενους. Χωρίς καμία απολύτως αρμοδιότητα, σπέρνουν το φόβο και όλο αυτό συμβαίνει σε 24ωρη βάση!».
«Ο Ιατρικός Σύλλογος είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο για να επιβάλει την τάξη, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας» μας δήλωσε ο κ. Μουζάλας.

Οι καταγγελίες πάντως έχουν δημοσιευτεί, το Υπουργείο έχει ανακοινώσει τις παρεμβάσεις και πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε αυτές, χωρίς να αφήνει το θέμα να… σέρνεται ανεξέλεγκτα. Κανείς δε μπορεί να παίζει με την υγεία ανθρώπων, ακόμη κι αν αυτοί φθάνουν παράνομα στη χώρα μας με χίλιες μύριες ταλαιπωρίες και κινδύνους. Επιβάλλεται να μπει τάξη και άμεσα από εκείνους που έχουν την ευθύνη και το συντονισμό στη διαχείριση του προσφυγικού στο νησί μας.




















 http://emprosnet.gr/article/78698-giatroi-ton-mko-velonistes-kai-alai-malai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com