Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

ΤΩΡΑ:«Όχι» Πούτιν σε συνάντηση με Ερντογάν ...


Κρεμλίνο: Ο Τούρκος πρόεδρος δεν είναι έτοιμος να απολογηθεί - Ο Ερντογάν προειδοποιεί τη Μόσχα να μην παίζει με τη φωτιά.
Κλιμακώνεται εκ νέου η ένταση ανάμεσα σε Άγκυρα και Μόσχα έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού τύπου SU-24 από τουρκικά F-16 στα συροτουρκικά σύνορα.

Μπορεί ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να ζήτησε να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογό του, Βλάντιμιρ Πούτιν, στο Παρίσι στις 30 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Κλίμα, ωστόσο το αίτημά του δεν έγινε αποδεκτό από το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με δημοσιεύματα του τουρκικού και του ρωσικού Τύπου, ο Πούτιν είπε «νιετ» στον Ερντογάν υποστηρίζοντας πως «δεν είναι έτοιμος να απολογηθεί».

Υπενθυμίζεται πως ο Πούτιν επανειλημμένως είπε ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν έκανε κανένα βήμα για να επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τη Ρωσία μετά το περιστατικό της περασμένης Τρίτης.

Όπως τόνισε ο «τσάρος» της Μόσχας, μάλιστα, η Άγκυρα δεν εξέφρασε τη θλίψη της για το περιστατικό μετά το θάνατο ενός εκ των δύο πιλότων, ούτε απολογήθηκε για την ενέργειά της.
Πάντως, νωρίτερα, ο εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε επιβεβαιώσει το αίτημα του Τούρκου προέδρου για κατ΄ιδίαν επαφή με τον Πούτιν, λέγοντας: «Μία πρόταση από την τουρκική πλευρά για μία συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών κρατών έχει επιδοθεί στον πρόεδρο. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω».

Λίγο αργότερα, πηγές της τουρκικής προεδρίας επιβεβαίωσαν την είδηση αναφέροντας ότι ο Τούρκος πρόεδρος και ο Βλάντιμιρ Πούτιν ενδέχεται να έχουν συνομιλίες στη Διάσκεψη για το Κλίμα που θα ξεκινήσει τις εργασίες της την ερχόμενη Δευτέρα στο Παρίσι. Βέβαια, οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένη ημερομηνία για συνομιλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com