Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Εμβολιασμοί στα Στελέχη του ΠΝ για το "προσφυγικό-μεταναστευτικό" ...


Προληπτικούς εμβολιασμούς στα Στελέχη του που συνδράμουν τις αποστολές του Λιμενικού Σώματος λόγω των αυξημένων προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών προς την χώρα μας έκανε το Πολεμικό Ναυτικό.
Όπως ξεκαθαρίζουν πηγές του ΓΕΝ το Πολεμικό Ναυτικό αναγνωρίζοντας τον κίνδυνο που ενέχει η συμμετοχή του στις εν λόγω επιχειρήσεις, οργάνωσε το κατάλληλο πλαίσιο ενεργειών το οποίο αφορά όχι μόνο στο επιχειρησιακό επίπεδο αλλά και στην προστασία των πληρωμάτων των πλοίων που επιχειρούν καθημερινά στο Ανατολικό Αιγαίο και έρχονται σε άμεση επαφή με άτομα αγνώστου ιατρικού ιστορικού. Έτσι σε σύντομο χρόνο τα Στελέχη του ΠΝ θωρακίστηκαν έναντι ικανού αριθμού μεταδιδόμενων νοσημάτων με προληπτικούς εμβολιασμούς, αλλά και όλα τα απαραίτητα υλικά που απαιτούνται για την ατομική του προστασία. Παράλληλα για να καλυφθούν ανθρωπιστικά οι διασωθέντες πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο υπήρξε εφοδιασμός των πλοίων με επιπλέον εξοπλισμό, όπως κουβέρτες, εμφιαλωμένο νερό, φαρμακευτικό υλικό, επιπλέον σχεδίες και σωσίβια κ.α..
Αξίζει να σημειωθεί πως τα πλοία του ΠΝ έχουν συμμετάσχει μέχρι τώρα σε πληθώρα επιχειρήσεων Έρευνας – Διάσωσης με αποτέλεσμα τη διάσωση αρκετών ανθρώπων σε πλήρη συνεργασία ΠΝ – ΛΣ. Στο πλαίσιο αυτό, επί των πολεμικών πλοίων επιβαίνουν άνδρες του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ ως σύνδεσμοι, αλλά και ως υπεύθυνοι για την εκτέλεση του αμιγώς αστυνομικού έργου. Ακόμα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού μεταφέρουν απο τα μικρότερα στα μεγαλύτερα νησιά του Αιγαίου διασωθέντες και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ότι από το Φαρμακονήσι κατά τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους εκτελέστηκε μέσω των Κανονιοφόρων του ΠΝ μεταφορά 2093 ατόμων στη Λέρο.













Κ.Α. – paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com