Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015

Το τρίτο Μνημόνιο «πετσόκοψε» συντάξεις, όχι όμως και προκλητικά επιδόματα βουλευτών !!!
Στα… ψιλά – και όχι αυτά που ψάχνει στην τσέπη του ο μέσος Έλληνας, ο οποίος θα κληθεί να σηκώσει το βάρος του νέου Μνημονίου – πέρασε η επίμαχη διάταξη που ψηφίστηκε στο πολυνομοσχέδιο επικύρωσης των προαπαιτούμενων, στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους δανειστές.

Και αυτή δεν είναι άλλη, όχι από την κατάργηση, αλλά από την... επέκταση της παροχής που ήδη ισχύει για τους βουλευτές! Το «στεγαστικό επίδομα» 1.000-1.200 ευρώ το μήνα…
Αναφορά στη διάταξη για το «στεγαστικό επίδομα» που περιλαμβάνεται στο άρθρο 25 του νόμου 4336/2015, του πολυνομοσχεδίου με το οποίο επικυρώθηκε δηλαδή το τρίτο Μνημόνιο, και σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η χορήγηση δαπανών διαμονής και στα μέλη της κυβέρνησης και τους υφυπουργούς που δεν έχουν τη βουλευτική ιδιότητα, έκανε μάλιστα και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.
«Είναι μια ρύθμιση απρόσωπη και πάγια για επαρχιώτες υπουργούς στους οποίες χορηγείται ένα στεγαστικό επίδομα λόγω μη βουλευτικής ιδιότητας. Δινόταν και παλιά, το έδινε η Βουλή, αλλά τώρα προβλέπεται να δίνεται με άλλη διαδικασία», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.
Και το καλύτερο; Το άρθρο προβλέπει και αναδρομική ισχύ της διάταξης από την 1 Φεβρουαρίου 2015!
diataksi copy
Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Δημοκρατία η διάταξη αφορά ουσιαστικά δύο μέλη της κυβέρνησης: τον υφυπουργό Εξωτερικών σήμερα και αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, τότε, Δημήτρη Μάρδα και τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.
Οι δύο υπουργοί βάσει νόμου δεν δικαιούνταν κρατική κάλυψη των εξόδων τους για τη διαμονή τους στην πρωτεύουσα, ενώ και οι δύο δήλωναν τον Αύγουστο του 2015 ως μόνιμο τόπο διαμονής τη Θεσσαλονίκη.
Με τη διάταξη αυτή, όμως, πλέον δικαιούνται τα 1.000-1.200 ευρώ, όσο, δηλαδή, το ύψος του επιδόματος που δικαιούνται οι βουλευτές της περιφέρειας που δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία στην Αττική...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr