Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ 30 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Coca-Cola...

To δικαστήριο επέβαλε στους ενάγοντες 7.500 δικαστικά έξοδα.

Απόφαση υπέρ της Coca Cola εξέδωσε το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, για την απόλυση 30 εργαζομένων.
Οι πρώην εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης ζητούσαν να κριθούν άκυρες οι καταγγελίες των συμβάσεών τους και συνεπώς να επανέλθουν στην εργασία τους ως οδηγοί-πωλητές και βοηθοί οδηγοί-πωλητές, καθώς και να λάβουν μισθούς υπερημερίας.
Το Μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος για την ακύρωση των καταγγελιών των συμβάσεων, καθώς η εταιρεία δεν υπερέβη το θεσπισμένο όριο του 5% ούτε προέβη στην καταγγελία καθ’ υπέρβαση του δικαιώματός της και των ορίων που θέτει αυτό. Επιπλέον, το δικαστήριο αναγνώρισε ότι η εταιρεία προσέφερε αποζημιώσεις που έφταναν μέχρι και το διπλάσιο της νόμιμης αποζημίωσης, ενώ πρότεινε και διαφορετικές δυνατότητες απασχόλησης εντός της εταιρείας.
Επομένως η κρινόμενη αγωγή απορρίφθηκε στο σύνολό της η οποία και επέβαλε στους ενάγοντες 7.500 δικαστικά έξοδα.
Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι, με αφορμή τις απολύσεις και το κλείσιμο του εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησαν να καλούν τον κόσμο σε μποϋποκοταζ των προϊόντων της Coca Cola. Με συνεχείς αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημέρωναν τους πολίτες για τον αγώνα τους και τους καλούσαν να μποϊκοτάρουν τα προϊόντα της 3Ε, μια κίνηση που εξαπλώθηκε σε όλη την Ελλάδα.
Ακολούθως η πολυεθνική κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα επικαλούμενη σημαντική οικονομική και ηθική βλάβη.
Το δικαστήριο ωστόσο με την απόφασή του έκρινε ότι η προσφυγή της Coca Cola θα πρέπει «να απορριφθεί ως νόμω αβάσιμη δεδομένου ότι το μποϊκοτάζ, το οποίο γίνεται για ιδεολογικούς, πολιτικούς, θρησκευτικούς λόγους, κείται εκτός του Ν.146/1914, επειδή στερείται σκοπού ανταγωνισμού και γίνεται από πρόσωπα που δεν μετέχουν στην ανταγωνιστική διαδικασία. Θεωρήθηκε δε ως νόμιμη απόρροια του ατομικού δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης (άρθρο 14 του Συντάγματος)».

 
www.bankingnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com