Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

"Στο σκοτάδι" ρίχνει όσους δεν πληρώνουν η ΔΕΗ!...


Πρόγραμμα διακοπών ρεύματος σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά ενεργοποιεί σε όλη την Ελλάδα η ΔΕΗ, στην προσπάθειά της να ανακόψει το κύμα ανεξόφλητων λογαριασμών που έχει φουσκώσει ξανά μετά την επιβολή capital controls.
Τα συνολικά χρέη των καταναλωτών προς τη ΔΕΗ διαμορφώνονται πλέον σε επίπεδα που φτάνουν τα 2,2 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Εμμανουήλ Παναγιώτακη, αυτή τη στιγμή το 30% των πελατών της ΔΕΗ έχει ανεξόφλητες οφειλές στην Επιχείρηση.
Όπως παραδέχθηκε ο ίδιος χθες, τουλάχιστον 2,1 εκατομμύρια καταναλωτές έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο αριθμός έχει μειωθεί σε σχέση με τα περίπου 2,5 εκατομμύρια πριν από λίγο καιρό, ανεξάρτητα αν το ύψος των οφειλών έχει ανέβει.
Όποιο κι αν είναι το πραγματικό τους μέγεθος, τα χρέη από ανεξόφλητους λογαριασμούς έχουν μπει στην «κόκκινη ζώνη» καθώς είναι πλέον τόσα πολλά και από πολλές διαφορετικές κατηγορίες καταναλωτών, που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να εισπραχθούν ποτέ.
Το πιο ανησυχητικό για τη ΔΕΗ είναι η διαπίστωση πως μετά το καλοκαίρι οι ανεξόφλητες οφειλές άρχισαν και πάλι να αυξάνονται, παρά το γενναιόδωρο πρόγραμμα διακανονισμών που εφαρμόζει η εταιρεία.
Ο επικεφαλής της ΔΕΗ επιβεβαίωσε, παράλληλα πως βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια συγκέντρωσης οφειλών την μαζική αποστολή ειδοποιητηρίων αποκοπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com